Недавнє геологічне обстеження стану земель Донбасу вирішили простежити за допомогою супутників. З'ясувалася жахлива картина: виявляється, вся територія, на якій розташований Донецьк, вже просіла на чверть метра.


А в деяких місцях земля пішла вниз і на всі 90 см. До цього незворотного явищу призвело підтоплення вугільних підприємств підземними шахтними водами., - пишуть ЗМІ.
За допомогою тих же супутникових систем вдалося з'ясувати, що поверхня землі в цих місцях стала дуже рухомою, і не тільки навколо шахт. Земля просідає і поводиться активно на території залюднених сіл і міст. Про цей факт повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.


Вчені, експерти та фахівці ОБСЄ стурбовані тим, що відбувається і констатують, що небезпека зсуву земної кори нависла над всією територією, де свого часу видобували вугілля. Справа в тому, що Донецький вугільний басейн унікальний. Всі шахти пов'язані між собою гідравлічною системою.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще


Як виявилось, зупинка будь-якого вугільного підприємства призводить до того, що підземні води незмінно заповнюють порожнечі на великому просторі. Це призводить до просідання грунту. А значить, під загрозою все наземні комунікації, багатоповерхові будинки та споруди. Зараз вже зупинені близько 40 шахт, територія яких затоплюється токсичними водами. Скоро така ж доля спіткає ще десятки вугільних підприємств, які мають намір закрити.

Війна на Донбасі загрожує Європі екологічною катастрофою.


Нагадаємо, заробітна плата українських солдатів, які беруть участь в бойових діях на передній лінії оборони на окупованому Донбасі, становить 20 тисяч гривень.
Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

"Зараз мінімальне грошове забезпечення на передовій лінії – 20 тисяч гривень. Це 800 доларів США, тоді як на початку агресії Росії в 2014 році було 600 гривень в місяць", – розповів президент України.


Як повідомляв раніше Знай.ua, командування української армії припустилося низки фатальних помилок під час бойових дій на Донбасі, цим самим відкривши ворогу чергову лазівку для вторгнення. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив колишній боєць ЗСУ, військовий експерт Arty Green.


Також Знай.ua писав про те, що в Україні розпочалися перші випробування наднової крилатої ракети.