Найближчим часом в Україні зміняться правила надання пенсійного забезпечення для громадян.

Ця інформація стала відома з закону "Про підвищення пенсій".

Тепер, починаючи з 1 січня 2019 року, лише ті українці зможуть вийти на пенсію у віці 60 років, у яких за плечима буде не менше 26 років робочого стажу.

Крім того, українці з робочим стажем не менше 15 років взагалі не зможуть претендувати на таку соціальну допомогу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Наприклад, 60-річні українці, які будуть в 2019 році мати лише 15 років стажу зможуть вийти на заслужений відпочинок лише у 65 років. При цьому ті з громадян, які наберуть від 16 до 25 робочого стажу роботи, зможуть вийти на пенсію в 63 роки.

Чиновники розповіли, що кожен рік, до 2028, вимоги до майбутніх пенсіонерів будуть збільшуватись на 12 місяців. До того часу на законний відпочинок зможе вийти лише кожен другий пенсіонер. Іншим доведеться працювати до 63 або 65 років.

Нагадаємо, що експерт порадив українцям, як краще зберігати гроші. Керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times, доктор економічних наук Ерік Найман вважає, що хвиля світової кризи, яка провокує дефіцит доларів, дійде до України, тому потрібно берегти кеш (готівкові гроші).

Ситуація у світовій економіці нагадує ту, яка склалася у 1997-1998 роках, розповів експерт.

"... тоді криза почалася в південно-східній Азії, за низьких цін на нафту перекинувся на Росію і звідси прилетіла в Україну, а вже у 2000 році почалася криза в США", - зазначив він.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", Мінсоцполітики не зможуть позбавити субсидії споживачів, у яких немає газових лічильників, так як Кабмін зняв з розгляду це питання і відклав підвищення ціни на газ до 1 жовтня.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що розмір середньої по країні зарплати, який враховують при розрахунку виплати, підвищать на 50% зростання зарплат і 50% інфляції.