Для українців, які проживають у гуртожитках, з'явилася дуже приємна новина. Тепер в Україні мешканці гуртожитків зможуть законно переоформити своє житло у приватну власність.

Український парламент прийняв відповідний закон №3131. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, пише портал "Політека".

Документ упорядковує процедуру відчуження суб'єктами господарювання державного сектора економіки житла своїм працівникам.

Тепер мешканці гуртожитків, що належать державним підприємствам, зможуть отримати своє житло у власність.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Після того, як підприємства передадуть гуртожитки у власність своїм працівникам, мешканці зможуть створювати ОСББ і вільно господарювати в своїх будинках.

За закон №3131 проголосували 243 народних депутата. Після того, як документ набере чинності, стане можливим продавати державну нерухомість працівникам підприємств.

Як вказується в пояснювальній записці до закону, підприємствам, акції яких на 100% належать державі, обтяжливо містити нерухомість, яка не підлягає відчуженню. Тому законом і пропонується дозволити передавати таке житло працівникам установ.

Законопроект передбачає зміни до закону "Про управління об'єктами державної власності". Так, пропонується розширити перелік випадків, на які не поширюється заборона відчуження державної нерухомості.

Закон додає до цього списку об'єктів житло для працівників держпідприємств, 100% акцій яких належать державі в рамках виконання умов колективних договорів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що починаючи з цього сезону в Україні діють нові правила призначення субсидій. Так, в деяких випадках надати знижку зможуть тільки після візиту соціального інспектора.

Варто нагадати, що низькі ціни на українську нерухомість привернули увагу іноземців, які почали активно купувати квартири. Інвестори, у свою чергу, почали виявляти підвищений інтерес до складських та офісних приміщень, а також торговим центрам.

Нагадаємо, у мінфіні розповіли, у кого відберуть субсидії.

Як повідомляв Знай.uа, зняти квартиру в Києві: де найдешевше.

Знай.uа писав, українців змусять повернути субсидії назад.