У Києві знову в ходу старий обман з грошовою реформою і обміном готівки у пенсіонерів на "нові гроші".

Про це повідомляють ЗМІ.

Незважаючи на очевидність обману, на літніх людей він продовжує діяти.

Відомо, що 3 вересня, шахраї заявилися до 79-річній мешканці будинку на вулиці Цитадельній, 7 і, представившись працівниками соціальної служби, почали розповідати стару байку про те, що в країні починається грошова реформа і якщо терміново не обміняти гроші, то вони просто втратять будь-яку цінність.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зловмисники переконали жінку похилого віку, що, за завданням районної адміністрації, обходять всіх пенсіонерів похилого віку і проводять обмін готівки прямо на дому. Старенькій так заморочили голову що вона сама не розуміла, як винесла і віддала шахраям всі накопичення - 50 тисяч гривень.

Замість справжніх грошей, пенсіонерці вручили пачку підроблених гривень великої гідності, надрукованих на струменевому кольоровому принтері. Через слабкий зір і похилий вік старенька не розгледіла ні підробку, ні липові посвідчення "співробітників соцзабезу".

Особи незваних гостей пенсіонерка теж не змогла описати.

Пізніше родичі пояснили бабусі що її обдурили і допомогли їй скласти заяву в поліцію.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.190 КК України ( "Шахрайство"). Однак затримати "мінял" по гарячих слідах поки не вдалося.

Оперативники не виключають, що зараз в столиці цілком можуть повернутися і інші "лохотрони" 90-х: наперстки, миттєві виграші побутової техніки та інші афери, які були в ходу після розвалу СРСР.

Разом з тим варто відзначити, що розмір середньої по країні зарплати, який враховують при розрахунку виплати, підвищать на 50% зростання зарплат і 50% інфляції.

Як це буде працювати на практиці

Наприклад, за останні три роки зарплати зростали в середньому на 18% на рік. У той же час інфляція за минулий рік склала 10%. Тоді розмір середньої заробітної плати в пенсійній формулі підвищать на 14% (50% інфляції + 50% зростання зарплат).

За словами експертів, для пенсіонерів нова формула буде вигідною. Більш того, реформою передбачена можливість збільшувати розмір надбавки і брати не 50, а 100% зростання зарплат.

Все це стане можливим у тому випадку, якщо Пенсійний фонд ліквідує дефіцит, який становить 140 млрд гривень.

Пенсія по-новому: страховий стаж зросте до 35 років

Нагадаємо, українським пенсіонерам перерахували пенсії.

Як повідомляв "Знай.ua", Кабмін змінить життя українців до невпізнавання.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні з'являться нові пенсії.