За вбивство ватажка так званої "Донецької народної республіки" Олександра Захарченка стоять працівники російської Федеральної служби безпеки. Бойовика прибрали в процесі переділу сфер впливу.

Як повідомляє портал Рoliteka, про це в ефірі українського телеканалу заявив Вадим Скібіцький - представник Головного управління розвідки Міністерства оборони.

"За даними військової розвідки України, безпосередньо за знищенням Захарченка стоїть ФСБ РФ. Є достовірна інформація про те, що цей ресторан "Сепар" довгий період часу перебував під безпосереднім контролем ФСБ РФ", - сказав він.

Він розповів, що заклад був повністю оснащений спеціальною технікою, щоб можна було легко знімати відео і записувати розмови.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"ФСБ знала всі заходи, які проводив Захарченко в кафе", - заявив Скібіцький.

Він також додав, що на сьогоднішній день в Донецьку працює група співробітників російської ФСБ, активно знищуючи докази, щоб навіть натяку на їх причетність до вбивства не знайшли. Скібіцький додав також, що в Москві зараз розглядають кандидатуру скандального бойовика Ігоря Гіркіна-Стрєлкова як того, хто сяде в крісло убитого Захарченка.

Раніше повідомлялося, що в ліквідації ватажка "ДНР" Олександра Захарченка є підозрілий збіг із вбивствами командирів бойовиків "Гіві" і "Мотороли".

Нагадаємо, що YouTube заблокував відеотрансляцію похорону ватажка бойовиків і сепаратистів так званої "ДНР" Олександра Захарченка на російському телеканалі "Царьград" і сепаратистському "Оплот ТБ".

Як повідомляв портал Знай.uа, 2 вересня труну з тілом ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, який помер в результаті вибуху в центрі Донецька, відкрили на цвинтарі під час похорону.

Також портал Знай.uа писав, що ватажка "ДНР" Олександра Захарченкf могли усунути російські спецслужби або його оточення через гроші та розширену сферу впливу, якою він хизувався.