Днями у Запоріжжі медики зареєстрували смертельний випадок через страшне інфекційне захворювання – лептоспіроз.

лікар

Про це повідомили у Запорізькому обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.
За даними медиків, чоловік помер після зараження лептоспірозом через ускладнення, викликані захворюванням.


Лікарі нагадали, що ця хвороба характеризується ураженням капілярів, печінки, нирок і м'язів, а також явищами інтоксикації, а також супроводжується постійною лихоманкою.
Переносниками інфекції найчастіше є гризуни (щури, миші), а також інші тварини. Зараження зазвичай відбувається в воді через пошкоджену шкіру або слизові оболонки. Водночас від людини до людини ця інфекція не передається.

гризуни

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще


Нагадаємо, турист з Новомосковська, який відпочивав у Бердянську Запорізької області, потрапив у лікарню з холерою.
Результати аналізів підтвердили побоювання лікарів. Про це повідомляє PRO.berdyansk.biz. Через день загальне самопочуття чоловіка покращилося.

лікарня


За словами спеціалістів Запорізького обласного лабораторного центру, його врятувало те, що збудник холери був нетоксигенний.


Як повідомляв раніше Знай.ua, Україна стоїть на порозі спалаху вкрай грізного і важкого інфекційного захворювання — дифтерії.

На сьогодні медики зафіксували вже 4 випадки цієї складної для лікування хвороби. Інфекціоністи прогнозують початок нового спалаху захворювання.

педіатр


Проблема в ліквідації епідемічних осередків полягає в безсистемній вакцинації або взагалі її відсутності. Крім цього, є дані про те, що з початку 2017 року було зафіксовано 32000 випадків захворювання на кір. У числі їх два летальних: 6 дорослих та 12 дітей. Незважаючи на таку сумну статистику, інфекціоністи та епідеміологи наголошують на тому, що кір лише верхівка айсберга смертельних епідемій, що насуваються.

шпритц


Також Знай.ua писав про те, що у Волинській області під час уроку фізкультури в школі села П'ятидні Володимир-Волинського району померла першокласниця.