Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що українському режисерові Олегу Сенцову продовжують робити внутрішньовенні ін'єкції і дають підтримуючу суміш.

Український політв'язень Олег Сенцов знову відмовився від госпіталізації від госпіталізації до лікарні на півострові Ямал, посилаючись на нібито "задовільні умови утримання в колонії".

Про це Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова написала на своїй сторінці в Facebook.

Омбудсмен опублікувала лист від російської Уповноваженою з прав людини Тетяни Москалькової, в якому та посилається на "письмову відмову" Сенцова від госпіталізації.

"Але ми всі добре знаємо справжню причину його відмови ... У міській лікарні до нього ставляться жахливо. Йому не надають належної медичної допомоги і тиснуть психологічно",- заявила український омбудсмен.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Москалькова також повідомила, що стан здоров'я Олега Сенцова не погіршився. Йому продовжують колоти внутрішні ін'єкції, а також надають підтримуючу суміш.

Український омбудсмен повідомила також, що Москалькова в черговий раз відмовилася допомагати з початком обміну ув'язненими, пославшись на те, що обговорення цього питання не входить до її повноважень.

Нагадаємо, український політв’язень Олег Сенцов голодує в російській колоній вже 117-й день, домагаючись звільнення всіх українських політичних в’язнів.

У Росії його засудили до позбавлення волі на 20 років за нібито підготовку терактів в анексованому Криму і запроторили у колонію на півночі Російської Федерації.

Нагадаємо, колишній президент Польщі Лех Валенса висунув кандидатуру українського режисера Олега Сенцова, який більше 100 днів тримає голодування в російській колонії, на Нобелівську премію миру.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Москва відмовила священикові УПЦ КП у помилуванні Сенцова.

Також "Знай.ua" писав, що петиція на сайті Білого дому із закликом звільнити українського політв'язня Олега Сенцова зібрала необхідні 100 тисяч.