У Кабміні планують з 1 січня 2019 року підвищити мінімальну заробітну плату до 4170 гривень.
Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Вінницької області, передають ЗМІ.

гройсман

"У наступному році мінімальна заробітна плата зросте з 3723 грн до 4170 грн", - повідомив Гройсман.


Згадані зміни, за словами прем'єра, будуть відображені у проекті державного бюджету на 2019 рік, який уряд має намір внести, згідно із законодавством, до 15 вересня.

гроші

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще


Нагадаємо, пенсії українців будуть рости разом із зростанням мінімальних зарплат, про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

"Одним з головних досягнень пенсійної реформи є запуск механізму автоматичного осучаснення пенсій. Кожен рік пенсії автоматично перераховуються за єдиною формулою: 50% зростання інфляції плюс 50% зростання середньої заробітної плати. На отриманий за цією формулою відсоток будуть підвищені пенсії", — розповіли в міністерстві.

У Мінсоцполітики відзначили, що зростання мінімальної зарплати дозволить продовжити детінізацію економіки.

гроші

"Детінізації доходів прямо вплине на зростання фонду оплати праці, як це сталося після збільшення мінімальної зарплати вдвічі, і створить ресурс для підвищення пенсій. Також, збільшення мінімальних зарплат сприяє зростанню рівня середніх зарплат. Єдиний вплив на інфляційні процеси буде відбуватися через збільшення купівельної спроможності громадян, що є позитивним ефектом у вигляді додаткового попиту та зростання обсягів виробництва, а отже і зростання економіки", — додали в міністерстві.


Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні мають намір рішуче боротися з тіньовими доходами, так і з неофіційно працевлаштованими співгромадянами.

бабка


Також Знай.ua писав про те, що українці були шоковані звісткою про те, що заступник генерального прокурора Юрій Столярчук отримав наприкінці серпня безпрецедентну зарплату в 425 340 гривень.