Не зважаючи на запевнення Володимира Гройсмана про нібито зростаючу економіку України, держава занурилася в боргову яму, з якої сама не вибереться.

Про це повідомляє Politeka.

Прем’єр уже попередив, що невиконання умов МВФ поставить країну на межу дефолту.

"Очевидно, що економіка зростає, але у нас на плечах такий борг, який ми самі не можемо виплатити. Треба виходити на зовнішні ринки, перекредитовуватися, зменшувати відсотки", – зазначив прем’єр.

Як випливає з його слів, дефолт в країні може наступити вже через два тижні, якщо уряд не зможе домовитися з МВФ.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

"Ми працюємо, у нас конструктивні відносини. Через два тижні повідомимо про результати переговорів", – заявив Гройсман.

Разом з тим варто відзначити, що скандальний глава українського уряду Володимир Гройсман попросив не звинувачувати його в тому, що вартість газу для населення невблаганно зростає: прем'єр-міністр заявляє, що це вимушена міра.

У п'ятницю, 7 вересня, у Верховній Раді відбулася "година питань до уряду", на якій Гройсман заявив, що підвищення цін на блакитне паливо - міра, на яку Кабінет міністрів просто змушений піти, оскільки це одна з вимог Міжнародного валютного фонду, що регулярно поставляє Україні транші.

"Я розумію, що мої друзі та недруги будуть на мене кивати пальцями і показувати про те, що це начебто Гройсман. Але не тут-то було! Я вважаю, що це відповідальність перед державою і перед завтрашнім днем", - заявив прем'єр і додав, що вартість газу потрібно підняти для того, щоб не допустити дефолт в країні.

Крім того варто додати, що в Україні мають намір рішуче боротися з тіньовими доходами, так і з неофіційно працевлаштованими співгромадянами. Про початок чергового "бою з тінню" повідомив прем'єр Володимир Гройсман, представляючи проект розпорядження "Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення".

За словами глави уряду, у відповідності з розпорядженням цілий місяць українцям будуть роз'яснювати і нагадувати, які штрафи передбачені за неоформлення працівників на підприємстві. А з 5 жовтня почнуться перевірки.

Гройсман зробив нову заяву про дефолт! Кожен українець винен 1725 доларів

Нагадаємо, для "нової української школи" настав судний день.

Як повідомляв "Знай.ua", нова витівка Гройсмана прирече українців на голодну смерть.

Також "Знай.ua" писав, що розмову Полторака із фальшивим "Порошенком" злили у мережу.