Відомий російський пранкер Вован (Володимир Кузнєцов) опублікував у мережі запис телефонної розмови від імені президента України Петра Порошенка міністру оборони України Степану Полтораку.


Для цього застосували вирізані записи із голосом глави держави, вставляли репліки від імені Полторака. Пізніше прес-служба Міноборони України повідомила, що в ніч на 2 вересня російські пранкери подзвонили Полтораку з провокаційними питаннями.

"Сьогодні опівночі російські пранкери зробили спробу спровокувати міністра оборони України висловитися з приводу останніх подій в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Під час розмови були сфабриковані голоси відомих людей", - сказано в повідомленні.


Їх метою, як припускають у міністерстві, нібито було "перекласти відповідальність за останні події в Донецьку" на українських військових.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Їх спроба була одразу ж викрита, і вони на зрозумілій їм мові були відправлені у відповідному напрямку. Провокація не вдалася", - відзначили в Міноборони.

Дивіться: Міністр Полторак виправдовується перед Порошенком (пранк)


Вован і Лексус: найцікавіше про відомих пранкерів


Володимир Кузнєцов за фахом юрист, але тривалий час працював журналістом в одному із московських таблоїдів. Став відомим завдяки своїм витівкам. Так, у 2011 році він зателефонував до голови Центрвиборчкому Володимира Чурова від імені віце-прем’єр-міністра Аркадія Дворковича і ледве не відправив того у відставку.

Сталося це саме після виборів у Росії. Після цього він розігрував британського співака Елтона Джона, американського сенатора Маккейна, білоруського президента Олександра Лукашенка, екс-президента Міхеїла Саакашвілі, російських політиків Валерію Новодворську, Віталія Мутка, Наталію Поклонську і Володимира Мединського, російську балерину Анастасію Волочкову і актора Олексія Паніна. Фахівці називають Вована" засновником пранк-журналістики" — способу отримати необхідні дані від особи через розіграш, коли "по-іншому ніяк".


Працює Володимир Кузнєцов у парі з Олексієм Столяровим (Лексусом). Лексус став відомим завдяки розіграшам Ігоря Коломойського і Дмитра Яроша, взяв участь у ток-шоу Савіка Шустера. З Петром Порошенком він говорив від імені президента Киргизії.

Від імені Порошенка пранкер телефонував генеральному секретареві НАТО Єнсу Столтенбергу, а від імені Гройсмана — низці американських конгресменів. Існують припущення, що Вован і Лексус працюють на російські спецслужби, але самі пранкери це заперечують.


Нагадаємо, в мережі з'явилися фото вбитого соратника терориста "ДНР".
Як повідомляв Знай.ua, свідок у справі Манафорта видав секретну інформацію про колишнього регіонала.
Також Знай.ua писав, підозрюваний у справі замаху на Бабченка зізнався слідству.