Політична сила "Наш Край" вимагає, щоб Кабмін на чолі із Гройсманом перестав загрожувати дефолтом і бігати з простягнутою рукою до МВФ. Таку заяву зробив народний депутат Сергій Шахов в ефірі передачі "Дикий Карасьов".

"Якщо наші західні колеги хочуть нам допомогти, то давайте сідати за круглий стіл переговорів — це уряд, Верховна Рада, президент і зовнішні партнери — і давайте вирішувати питання, яким чином сьогодні можна заморозити виплати відсотків по боргу. "Дефолт" звучить страшно, але якщо залізти в Гугл, то можна дізнатися, що нічого страшного не буває, це, наприклад, як у Греції", — пояснив нардеп.

Шахов заявив, що в разі підвищення цін на газ, люди готові вийти на вуличний протест.

"Я сказав Гройсману, щоб на 187 рішення уряду зробити мораторій на три роки, не можна дозволити уряду підняти ціни на газ. Якщо в уряді все-таки вирішать підняти ціни, то буде мирна акція протесту, яка не сподобається владі", — запевнив політик.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що питання підвищення ціни на газ, а також виплати зарплати шахтарям залишаються одними з найактуальніших проблем для українців. Про них розповів на брифінгу 7 вересня народний депутат України від партії "Наш край" Шахов.

Шахов нагадав про те, що в останній день 8-ї сесії парламенту депутати проголосували за виплату зарплат працівникам українських шахт. Тоді мова йшла про виплати на загальну суму в 1,5 млрд грн., однак шахтарі цих грошей так і не побачили, підкреслює нардеп.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", облгази зіткнулися з проблемою нестачі кадрів, а космічні тарифи «Нафтогазу» тільки погіршують ситуацію в галузі. Опалювальний сезон вже практично опинився на межі зриву, а все через недофінансування газорозподільних підприємств.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Україна опинилася зараз з абсолютно непрацюючим Кабінетом Міністрів, який терміново потрібно розігнати. Про це розповів народний депутат України від партії «Наш край» Сергій Шахов.