Напередодні Дня Незалежності українським фахівцям вдалося перехопити дані російських військових супутників, внаслідок чого провокація з боку Кремля так і не відбулася.

Про це розповів президент України Петро Порошенко.

"Напередодні нашого Дня Незалежності, напередодні нашого параду (військового параду в Києві, — ред.) вони традиційно намагалися зіпсувати нам свято. Посилена рота на ділянці населеного пункту Жолобок в смузі настання 1,5 км, сконцентрувавши артилерію, системи залпового вогню, міномети, намагалися прорвати фронт. Супутникові знімки, робота розвідки, дали можливість своєчасно підтягнути резерви, своєчасно підтягнути артилерію, своєчасно сконцентрувати (збройні сили, — ред.) і зустріти ворога так, щоб не було повадно так наступного разу робити", - повідомив Порошенко.

Він зазначив, що це стало можливим завдяки фахівцям у різних галузях.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

За словами Петра Порошенка, тільки завдяки тому, що в Україні тепер є фахівці, які можуть перехопити дані російських супутників, нам вдалося уникнути втрат і трагедії. Те, що нам вдалося перехопити важливі дані свідчить про те, що в нашій країні вже є професіонали у сфері IT-технологій, фахівці з супутниковим технологіям.

"Це стало можливим завдяки фахівцям з комунікаційним спеціальностей, фахівцям з супутниковим технологіям, так як ми робили перехоплення з російських супутників і це означає, що в Україні вже створена дуже сильна школа, яка дозволяє нам на рівних обороняти рідну землю", — додав він.

Нагадаємо, днями стало відомо про те, що українські фахівці навчилися перехоплювати дані російських військових супутників.

Як повідомляв портал "Знай.uа", російська влада настільки захопилася космічними дослідженнями, що викликала побоювання у США. Зокрема, американська влада звернула увагу на наміри Кремля розвивати нові види космічних озброєнь, включаючи мобільний лазерний комплекс для знищення супутників в космосі.

Також Знай.uа" писав, через один із своїх супутників в космосі Росія намагалася перехопити зашифровану військову інформацію з одного із загальних супутників Франції та Італії - Athena-Fidus, який забезпечує безпечний зв'язок між збройними силами обох країн.