Ізраїльський супутниковий оператор Spacecom заявив про вихід з ладу телекомунікаційного апарату Amos-5.

Цей супутник побудувала російська компанія АТ "Інформаційні супутникові системи імені академіка М.Ф. Решетньова" на замовлення Spacecom, передає Соцпортал. Супутник розташований в точці стояння 17° східної довготи.

Контакт зі супутником пропав ще в суботу, 21 листопада. Зараз ізраїльська компанія робить все можливе для відновлення зв'язку з космічним апаратом.

Читайте також: Радіостанцію Польщі позбавили ліцензії через російську пропаганду

Причина виходу супутника з ладу не повідомляється. "Spacecom робить все можливе, щоб прискорити відновлення послуг для клієнтів. Наші сервісні бригади шукають рішення проблеми, щоб продовжити мовлення для наших клієнтів з мінімальним перериванням", - сказав генеральний директор Spacecom Девід Поллак.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

AMOS-5 (Afro-Mediterranean Orbital System) запустили ракетою-носієм "Протон-М" з космодрому Байконур 11 грудня 2011 року. Супутник надає послуги зв'язку на території Африки, а також в Ізраїлі. Термін його активного існування складає 15 років.