Польська комерційна радіостанція "Радіо Хоббі" втратила ліцензію на мовлення. Причиною цього стала трансляція у її ефірі передачі російського пропагандистського "Радіо Супутник". Вона велася на польській мові.

Про це сьогодні повідомила Державна рада радіомовлення і телебачення Польщі, передає "Польське Радіо".

Процес відкликання ліцензії у "Радіо Хоббі" розпочався ще в липні цього року. Радіостанція почала трансляцію польською мовою контенту з російського "Радіо Супутник", яке відоме своєю пропагандистською позицією. Її сигнал покриття сягає північних районів Варшави.

Більшість коментаторів та експертів на радіоринку Польщі наголошують, що "Радіо Хоббі" виконує функції головного рупора російської пропаганди в країні. Окрім цього, якщо програма готується за межами Польщі, то це порушення не тільки внутрішніх законів країни, а й директиви Європейського союзу.

Читайте також: Країни Східної Європи занепокоєні зближенням між Росією та Заходом

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У поясненні від Державної ради радіомовлення і телебачення Польщі про відкликання ліцензії зазначається, що "концесія не може бути предметом комерційних угод". "Радіо Хоббі", на думку ради, відмовилось від права на розповсюдження частини своєї програми, від впливу на зміст і спосіб розподілу програми. Це факт є грубим порушенням закону про радіо і телебачення.