У понеділок, 10 вересня, стало відомо, що український паспорт посів 24-е місце в світовому рейтингу Global Passport Power Rank 2018 по спектру можливостей, які дає своєму власникові.

Так, згідно з даними рейтингу, паспорт громадянина України гарантує безвізовий доступ до 90 країн світу. Про це передає радіо Свобода.

Крім того, у 41 країні українці можуть отримувати візу по прибутті, а для поїздок в 67 держав повинні оформляти візу передчасно.

Паспорт громадянина України

За даними звіту за 2017 рік, наша країна піднялася в рейтингу за рахунок безвізового доступу до 34 країни.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що серед країн, для відвідування яких українцям все ще потрібна віза – Японія, США, Великобританія, Ірландія і Китай.

При цьому в рейтингу лідирує паспорт громадянина Сінгапуру – його власники можуть подорожувати без віз у 127 країн, і тільки в 32 повинні оформляти візу.

Паспорт громадянина України

До речі, ведучий популярної програми "Світ навиворіт" Дмитро Комаров дав декілька порад початківцям мандрівникам.

В інтерв'ю він рекомендує туристам користуватися лоукостами, а квитки на літак купувати за півроку чи навіть за рік до поїздки, щоб заощадити немаленькі гроші.

"Я всім рекомендую максимально відчувати на собі безвиз… Купуйте (квитки - ред.) в будь-яку країну нехай навіть на пару днів, на вихідні. В цілях економії, знімайте не готель, а кімнату в квартирі, і ви отримаєте особливий кайф, тому що господар квартири зможе розповісти багато цікавого, підкаже, як куди піти, на що подивитися. Так ви отримаєте максимум емоцій", – розповів телеведучий в інтерв'ю Обозревателю.

Нагадаємо, що авіакомпанія flydubai змінила розклад рейсів у Дубай з Києва. З 2 жовтня літаки з аеропорту "Бориспіль" у найбільше місто ОАЕ і назад будуть літати двічі на день.

Як повідомляв портал Знай.uа, експерти визнали Київ одним із найкрасивіших місць в Європі.

Також портал Знай.uа писав, які країни найкраще за все підійдуть для осіннього відпочинку.