Водії автомобілів на іноземних номерах, які організувалися в рух "Авто Євро Сила" влаштували справжнє свавілля на пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області.

На сайті Держприкордонслужби йдеться, що за кілька годин до цього на виїзд з країни прибули два автомобіля Volkswagen на польських номерах, якими користувалися громадяни України. Вони пройшли всі види контролю, після чого вирішили розвернутися на нейтральній смузі і пройти у зворотному напрямку.

Прикордонники заявили, що в такому випадку інформація про перетин кордону анулюється.

Це спровокувало скандал, і водіїв затримали для складання адмінпротоколу за ст. 202 (порушення режимних правил в КПВВ) і ст. 185-10 (злісна непокора прикордоннику).

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Неадекватні водії викликали на підмогу. Машини прибули на пункт пропуску і почали блокувати роботу прикордонників з вимогою зустрітися з затриманими.

Даний інцидент привів до відкриття кримінального провадження за статтею 342 Кримінального кодексу - опір працівникові влади.

На сайті харківського відділення АЕС говориться, що водіїв-порушників відбили у прикордонників.

"Двох українців, які хотіли розвернутися на нейтральній території поклали обличчям в асфальт, наділи наручники і нанесли фізичні каліцтва плюс псували майно! Затримали без підстав більше ніж на 6 годин! Не допускали адвокатів, хамили і вели себе дуже зухвало. На заклик про допомогу виїхав актив АЕС Харкова. Хлопців звільнили, готуємо позовну заяву! Для тих, хто не розуміє що саме сталося. Була грубо порушена Стаття 33 Конституції України. Ніхто не може обмежити вільне переміщення громадянина України, право вільно залишати територію України. Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну", - так описали інцидент в організації "євробляхерів".

Нагадаємо, українцям на "евробляхах" загрожує нова підла афера.

Раніше Знай.ua повідомляв, як заощадити на євробляхах: винахідливі українці показали найпростіші способи.

Також Знай.ua писав, найкращі євробляхи: у Польщі розкрили всю правду про ціни і моделях.