На території Сирії російські найманці з ПВК "Вагнер" використовують околиці газопереробного заводу компанії Hayan Petroleum в якості свого пункту постійної дислокації.


За даними волонтерів міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm, одним із перших у мережі "засвітився" Апостол Владислав (позивний "Вовк") громадянин РФ та Республіки Молдова. Саме він знаходився в складі російського загону, який намагався штурмувати газопереробний завод CONOCO 7 лютого 2018 і загинув від високоточного удару авіації і безпілотників ВПС США.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"


Волонтери натякнули, що судячи з його знімків можна припустити: фото зроблені на початку січня, приблизно, за місяць до загибелі найманця. На задньому фоні видно труби і резервуари нафтогазового заводу. Волонтери провели геопозиціонування і встановили місце зйомки - це північно-західна сторона газопереробного заводу компанії Hayan Petroleum Company.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Цікаво, що раніше, на території цього заводу була зафіксована ще одна група ПВК "Вагнер" разом з відомим російським найманцем-неонацистом Олексієм Мильчаковим, який брав участь і у війні на Донбасі на стороні російських військ.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

Перед головною будівлею заводу встановлено пам'ятник найманцям ПВК "Вагнера". На початку липня цього року фото біля заводу зробив Євген Шаповалов.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"


Приватна військова компанія Вагнера чи група Вагнера (ПВК "Вагнер")

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"


неофіційна військова організація, яка не входить до регулярних збройних сил Росії та не має жодного юридичного статусу. Військові підрозділи ПВК нараховували - у різний час і за різними даними - від 1350 до 2000 осіб.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

За даними джерел німецької газети Bild у Бундесвері, загальна кількість російських найманців досягає 2500 осіб. Існування ПВК Вагнера офіційні особи в Росії заперечують.
Кремль лише визнає, що в приватному порядку росіяни можуть брати участь у бойових діях за кордоном.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"

Використання найманців заборонено статтею 359 Кримінального кодексу РФ, однак у Держдумі та в МЗС Росії висловлюють пропозиції узаконити в Росії приватні військові компанії.
Спочатку вона була створена на базі військової компанії "Слов'янський корпус", профіль – "бойові завдання", переважно на території Сирії (2013 рік). Там почав працювати і майбутній керівник ПВК Дмитро Уткін, а українським силовикам вдалося зафіксувати їх діяльність вперше ще у 2014 році.

ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер"


Ймовірно, вони були причетними до знищення військово-транспортного літака Іл-76 на Сході України, а також штурму Донецького аеропорту та бойових дій під Дебальцево.


Дивіться: бойовики з ПВК "Вагнер" перебралися до Африки


Нагадаємо, у Пентагоні відповіли на цинічну брехню Кремля.
Як повідомляв Знай.ua, на території Ємену були помічені представники приватної військової компанії (ПВК) з Росії.
Також Знай.ua писав, особисті дані дев'яти найманців російської приватної військової компанії Дмитра "Вагнера" Уткіна, яких вбили в Сирії під час розгрому в ніч з 7 на 8 лютого 2018 року, опублікували співробітники СБУ.