Якщо розірветься взаємодія з Константинополем через Томосу про автокефалію для України всі храми РПЦ МП в державі перестануть бути канонічними. Така інформація надійшла від сайту Politeka.


Спеціаліст Інституту світової політики Ярослав Коцюба в своєму профілі на Фейсбук повідомив, що Вселенський патріархат знову дав зрозуміти Моспатриархату, що є сумніви у визнанні їх церкви.


«Чому РПЦ не розірве євхаристійне спілкування з Константинопольською церквою і не буде ніяких анафем? Із-за України. На відміну від Естонії, де руських парафій було з «як кіт наплакав», після розриву з Вселенською православною церквою Москва перетворить своїх послідовників і прихильників в Україні на «неканонічне стадо» – зазначає Коцюба, — Саме про це і зробили попередження в Константинополі, коли вивели формулу про «приховану неканонічність» УПЦ МП, митрополит якої не згадувався під час служб Вселенського патріарха»


Коцюба помітив, що у східній частині України проходять бойові дії, і що в подібній атмосфері цієї війни на Донбасі РФ не може дозволити собі ризикнути і піти на загострення релігійної конфронтації.


Поступове розширення відносин у даній області виявиться перешкодою для маніпуляцій в області політики.
Так як це вже не дасть їй жодного шансу для політичних маневрів своїх парафій і за підсумком, їх просто заженуть в кут.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


«Тоді вони в офіційній формі будуть названі «осередками ворога». Вони не зможуть залишитися нейтральними: або добровільно переходити до помісної Української православної церкви, або провести перереєстрацію в Мін'юсті на РПЦ, яка саму себе відріже від світового православ'я. Так що, якщо моспатирархия бажає каталізувати процес розпаду власних структур в Україні та провести прикре самогубство — вперед і з анафемою!» — завершив свій посил Ярослав Коцюба.


Нагадаємо, раніше Знай.UA писав про день пам'яті святих отців шести Вселенських Соборів.


Також Знай.UA повідомляв про те, що задумала РПЦ з приводу надання Константинопоолем автокефалії Україні.