У різних регіонах України почастішали випадки крадіжки гаджетів. При цьому за багатьма з цих злочинів стоїть банда з кількох людей, які крадуть смартфони і планшети прямо з прилавків.

Так, молодих людей засікли в магазинах Львова, Дніпра, Києва, Одеси і не тільки. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Зазвичай зловмисники орудують ввечері, коли продавці вже втомлені. У магазин заходить кілька осіб, вони заговорюють співробітників і відводять їх подалі від товару. У цей момент їх спільник підходить до стенду з гаджетами і краде потрібну модель смартфона або планшета.

При цьому зараз кожен пристрій на стенді підключено до спеціальної сигналізації, але вона не рятує від крадіжки – зловмисники навчилися відключати гаджети без спрацьовування захисту.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Компанія викрадачів техніки вже не раз попадалася в руки поліції, проте через деякий час їх відпускали. А вся справа в поточному кримінально-процесуальному кодексі, в якому за крадіжку в таких розмірах не передбачений запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а тому злочинців просто відпускають на свободу до суду.

Далі зловмисники змінюють номери телефонів, переїжджають в інші міста і знову повертаються в магазини для скоєння чергової крадіжки.

Зловмисники не розмінюються на дешеві смартфони, крадуть в основному останні моделі Samsung і iPhone. А географія їх крадіжок поширюється крім Києва, Одеси та Дніпра на Вінницю, Тернопіль та інші міста.

Нагадаємо, нова схема шахраїв перетворює українців на безхатченків. Деталі заплутаного і несправедливого злочину.

Як повідомляв "Знай. ua", злодії залізли у квартиру заступника міністра, поліція кинула всі сили: що відбувається. У центрі Києва сталося пограбування.

"Знай. ua" писав, що усуненого з-за корупції митника призначили головою ГФС: що про нього відомо. Новим главою ГФС став відсторонений із-за корупції одеський митник.