Діти, які не пройшли вакцинацию, не зможуть відвідувати школи і дитячі сади.

Про це нагадали органам місцевої влади Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство освіти і науки України, повідомляється на сторінці МОЗ Facebook.

Виключення: діти, яким протипоказана вакцинація. Однак батьки повинні отримувати відповідну довідку у лікаря.

Згідно з українським законодавством, відвідувати державні установи освіти дозволено тільки тим дітям, яким не зробили щеплення згідно з Календарем профілактичних щеплень або, якщо у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб").

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Якщо у вашої дитини є протипоказання до щеплення, він повинен отримати відповідну довідку у лікаря, коли проходить обов'язковий профілактичний огляд. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу", — сказано в повідомленні.

Зараз в Україні склалася суперечлива епідеміологічна ситуація з інфекційних хвороб, зокрема кору, кашлюку, краснухи, дифтерії, епідемічними паротит.

Нагадаємо, 13 вересня в Україні офіційно наклали заборону на вакцину від дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту та гепатиту B.

Відтепер вакцина "Інфанрікс Гекса" серії "23111117" заборонена для профілактики широкого класу захворювань на території нашої держави, так як ліки порушує вимоги українського законодавства.

Як повідомляв портал "Знай.иа" американські дослідники винайшли новий препарат, який швидко вбиває вірус грипу без побічних ефектів для організму.

За твердженнями вчених, достатньо однієї дози нового препарату, щоб істотно скоротити тривалість гострого неускладненого грипу у дорослих та дітей старше 12 років.

Також Знай.иа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.

Японські вчені пересадили піддослідним пацієнтам тканини, вирощені з індукованих стовбурових клітин.

Експеримент, до якого готувалися багато років, стартував 1 серпня. Дослідники підготували 5 млн нервових клітин, що виробляють дофамін. Саме брак цього гормону часто пов'язують з ризиком розвитку хвороби Альцгеймера.