Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні за час після незаконної анексії Криму Росією зафіксувала 42 випадки насильницького зникнення людей.

Про це заявила глава місії Фіона Фрейзер під час презентації доповіді про ситуацію з правами людини на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, передає "Укрінформ".

Крим
Крим

"Протягом звітного періоду ми задокументували чотири нових випадки насильницьких зникнень, через що загальна кількість відомих випадків з початку окупації зросла до 42", - повідомила Фрейзер.

Вона також повідомляє, що в Криму не припиняються незаконні арешти. За останній рік місії ООН зафіксовано 11 випадків, коли особу брали під варту без жодних юридичних обґрунтувань.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Фрейзер також наголосила, що дотримання прав людини залишається в Криму на жалюгідному рівні. Особливо це стосується корінного населення Криму - татар.

Крим
Крим

"Ми закликаємо владу РФ у Криму припинити свавільні обшуки об'єктів приватної власності, що належать кримським татарам, і утриматися від примусового застосування у Криму законодавства РФ. Ми також закликаємо РФ виконати постанову Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу ", - зазначила Фрейзер.

У той же час вона додала, що за весь час окупації Росією Криму жоден порушник прав людини не був притягнутий до відповідальності за випадки довільних арештів, тортур і насильницьких зникнень, а на анексована півострові "панує атмосфера безкарності, відсутність об'єктивних розслідувань".

Нагадаємо, поблизу Ялти на території анексованого Росією Криму в Чорному морі стався землетрус магнітудою 3,9.

Як повідомляв Знай.ua, у Бахчисараї (Крим) з самого ранку 13 вересня проводять обшуки в будинку активіста "Кримської солідарності" Османа Белялова.

Також Знай.ua писав, анексированном Криму настрої людей з кожним днем погіршуються. Ситуація тут чим далі, тим складніше – екологічні катастрофи, крах единсвенной валюти, яка ходить на півострові (нехай і російського рубля), бідність і невідомість.