Глава Української православної церкви московського патріархату Онуфрій звинуватив екзархів Варфоломія в тому, що вони нібито "хочуть зробити з України мусульманську державу".

Глава УПЦ МП Онуфрій звинуватив Константинополь в тому, що він втратив "велику православну імперію", ставши "мусульманською державою". Тому, як вважає московський піп, Вселенський патріарх Варфоломій не може призначати своїх екзархів в Україні. Про це Онуфрій заявив в інтерв'ю телеканалу Інтер.

Митрополит Онуфрій

"Вона ж (Константинопольська церква, - ред.) була колись могутньою церквою, яка охоплювала весь цивілізований світ, вона ототожнювала себе з Візантійською імперією. Візантійська імперія охоплювала світ, і церква була еквівалентна імперії. Але сьогодні тієї імперії немає. Вони живуть минулим. Замість тієї великої православної держави, якою була Візантія, стала Туреччина, в якій навіть віри православної немає", - сказав владика Онуфрій.

Митрополит Онуфрій

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він упевнений, що представники Вселенського патріархату приїхали в Україну для того, щоб "зробити з неї мусульманську державу".
"Ті, хто свою рідну вітчизну довели до того, що вона з православної держави перетворилася в мусульманську державу, хочуть нами командувати і вчити нас, як нам треба жити. Вони теж хочуть довести нашу (!) Україну до такого стану, до якого довели свою батьківщину. Так що немає ні морального, ні канонічного права призначати сюди екзархів і втручатися у наші (!) справи", - заявив Онуфрій.

Вселенський патріарх Варфоломій

Нагадаємо, Кирило в істериці скликав Синод і видав чергову маячню про Константинополь.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Константинополь віртуозно поставив путінських попов на місце.

Також портал "Знай.uа" писав, що дикі московські попи загрожують Україні "поверненням 90-х", це вже ні на яку голову не налазить.