В окупованому Росією Криму назріває екологічна катастрофа, люди в паніці та не розуміють, що відбувається.

Після хімічної катастрофи в окупованому Армянську, яка відбулася 24 серпня, жителі постраждалого міста скаржаться на нові викиди кислоти з місцевого заводу. Люди розповідають про погіршення ситуації, і скаржаться, що їм нічим дихати.

Так, в співтоваристві "Чорний список Армянська-Красноперекопська" користувачі заявили про "страшні печії і блювоту". Люди переживають за дітей, які невдовзі мають повернутись в місто після евакуації.

Вони пишуть у соцмережах про цю страшну ситуацію і благають про допомогу.

"Будь ласка, допоможіть! Ми вмираємо в Армянську, а що буде з нашими дітьми? Нікому нічого не треба, куди тільки не писали, всюди блокують. Дихати нічим! "- йдеться в одному з коментарів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Знову дихати неможливо. З кожним днем все гірше ", - зізнався інший коментатор.

"Вийшов сміття викинути (в районі залізничного вокзалу) - мало не задихнувся. Обпалює горло, легені, ніс. Такого ще не було", - повідомив інший житель міста.

"Сьогодні вранці бачила дохлих їжака і голуба. Чи то збіг, чи то від викидів ...", - розповів ще один учасник групи.

Про екологічну катастрофу в Криму пише також спільнота RoksolanaToday&Крым.

Нагадаємо, в Армянську, розташованому неподалік від адміністративного кордону окупованого Криму з Херсонською областю України, в ніч на 24 серпня відбулась хімічна катастрофа – на місто і прилеглі села впала жовта імла з неприємним їдким запахом.

На металевих предметах, дахах будинків і листі дерев утворився маслянистий наліт, а місцеві жителі потерпали від утрудненого дихання, подразнення слизової оболонки носа і очей, та інші алергічні реакції. Також з'явилися повідомлення, що гинуть птахи і рослини.

Нагадаємо, у Криму назріває екологічна катастрофа – окупанти перетворили півострів на газову камеру.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Клімкін заявив, що Україна ніколи не підпише контракт на поставку води в окупований Крим, якщо в договорі анексований півострів буде названо "російським".

Також "Знай.ua" писав, що жителі Маріуполя попросили владу захистити місто від масового забруднення через заводи Ахметова