На днях на території окупованої Росією Криму в Армянську відбулися хімічні викиди, в результаті чого на жителів півострова обрушилися кислотні зливи з грозами.

У суботу, 8 вересня популярний кримський блогер RoksolanaToday&Крим опублікувала порцію свіжих знімків повсякденного життя села Перекоп, постраждалого внаслідок шкідливих хімічних викидів заводу "Кримський титан".

"Армянськ, с. Перекоп, цвіте і пахне кислотою", - такий підпис супроводжувала фотографії, які дуже добре відображають масштаби катастрофи та наслідки хімічного викиду.

Наслідки хімічного викиду в Криму
Наслідки хімічного викиду в Криму

На знімках можна побачити, як місцеві жителі рятують свої життя від наслідків екологічної катастрофи з допомогою медичних масок.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Більш того, блогер опублікувала фото фруктів і ягід, які постраждали від викидів заводу.

Наслідки хімічного викиду в Криму
Наслідки хімічного викиду в Криму

Зазначимо, що кислотний дощ нашкодив не тільки рослинам, але і людям - шкіра місцевих покрилася пухирями. Щоб уникнути наслідків рекомендують не виходити під дощ, закривати вікна і побоюватися випарів.

Наслідки хімічного викиду в Криму
Наслідки хімічного викиду в Криму

Наслідки хімічного викиду в Криму
Наслідки хімічного викиду в Криму

Нагадаємо, що відповідальність за хімічну атаку в Криму лежить на Росії. Така інформація прозвучала від прес-секретаря МЗС Мар'яни Беца.

Міністерство закордонних справ України подасть звернення в міжнародну Організацію по забороні хімічної зброї після того, як будуть отримані всі дані, матеріали і докази хімічних викидів на окупованому півострові.

Беца повідомила, що в МЗС чекають підсумків експертизи про стан хімічного забруднення в Криму. Також представник МЗС повідомила, що відповідальність за те, що трапилося з заводом "Кримський титан" у повній мірі лежить на Росії.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", жителі кримського міста Армянська, де сталася хімічна катастрофа, на своїх сторінках у соцмережах поміщають фотографії, які були зроблені в межах міста.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що завод "Кримський Титан", розташований в Армянську на території окупованого півострова, що недавно викликав викид небезпечних токсичних речовин в повітря, і через якого постраждали десятки людей, і далі продовжує працюь.