У Запоріжжі помер Народний артист України, професор, режисер і художній керівник театру імені Магара Олександр Король.
На сайті театру імені Магара у п'ятницю, 14 вересня, з'явилося повідомлення про смерть відомого режисера — гордості театрального мистецтва Запорізької області.

Пішов з життя Король Олександр Петрович на 77-му році життя. Відомо, що протягом 16 років працював у театрі імені Магара. Також він у своїй професійній діяльності зарекомендував себе, як гідний режисер, під керівництвом якого вийшло кілька цікавих вистав. Співробітники театру імені Магара приносять свої співчуття. Прощання відбулося 15 вересня, в академічному театрі юного глядача.

Олександр Король

Трохи з біографії Олександра Короля

Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені В. П. Карпенка-Карого за фахом "Режисер драми". З 1969 року – режисер Дніпропетровського театру юного глядача, з 1972 року – головний режисер Закарпатського російського драматичного театру, з 1979 року – головний режисер Запорізького театру юного глядача, з 1984 року – художній керівник Запорізького музично-драматичного театру імені М. Щорса (нині В. Магара).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Театр ім. Магара, Запоріжжя

Має нагороди: премії імені В. Паторжинського, імені Котляревського, імені М. Кропивницького, "Січеславна", "Заслужений артист України" (1978); "Народний артист України" (1987). Голова журі, член журі міжнародних і українських фестивалів театральних вистав (1976 - 2008). З 1999 року по 2007 рік – професор, завідувач кафедри акторської майстерності ЗНУ, режисер-постановник дипломних студентських вистав. Його випускники працюють у театрах, на телебаченні і радіо.

За сумлінну працю, плідну роботу зі студентами та з нагоди 20-річчя з дня заснування факультету СПП нагороджений Почесною грамотою ректорату ЗНУ, а також почесною грамотою Запорізької обласної ради (2016).

Нагадаємо, помер художник, якого обожнювали всі.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що світ втратив легендарну телезірку.

Також портал "Знай.uа" писав, що померла легендарна зірка серіалів.