Цієї осені в Україні перші заморозки у повітрі очікуються у другій і третій декадах вересня, а саме в гірських районах.

Перші заморозки

Холодний подих зими, що наближається, буде відчутним вже в першій декаді місяця у Чернігівській, Сумській, Черкаській та Кіровоградській областях.


Про це йдеться на сайті українського гідрометеорологічного центру.
Синоптики наголошують, що вересень – це перехідний місяць від літа до осені, якому властиво загальне зниження температури та ослаблення грозової діяльності.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Середня місячна температура повітря у вересні становить 12-19 градусів, в гірських районах 8-13 градусів", - розповідають в Укргідрометцентрі.


Крім цього, додається, що абсолютний максимум температури 30-39 градусів тепла був зафіксований у вересні в гірських районах (крім Чернівецької області, де максимум був 24-29 градусів), а в південній частині місцями 0-4 градусів тепла. Середня місячна кількість опадів 27-62 мм, в Карпатах і на Закарпатті становила до 125 мм.


Нагадаємо, в суботу, 15 вересня, в Україні варто очікувати дощі, найбільш сильні пройдуть на Волині, в Рівненській і Львівської областей. Такий невтішний прогноз дала Наталя Діденко на своїй сторінці в Facebook.


Синоптик зазначила також, що в більшості західних областей ще й похолодає - до + 18 + 23 градусів.

"На Волині, в Рівненській і на півночі Львівської області дощі можуть бути сильними – не нехтуйте прогнозом ті, хто в цих місцевостях збирається за грибами. Змокнете і замерзнете. Тому що в більшості західних областей ще й стане холодно до +18...+23 градусів", - попередила Діденко.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у найближчі суботу та неділю, 15 і 16 вересня, в більшість українських міст стихія надішле погодні зміни.

Трохи раніше передбачалося, що вікенд буде сонячним і досить теплим, тепер же українцям радять залишатися вдома або озброїтися парасолями.


Також Знай.ua писав про те, що кожен рік осіння депресія захоплює людей і змушує страждати. Але, насправді, боротися з цим явищем досить легко. Про це читайте в матеріалі Clutch.