16 вересня, у неділю, крім західних областей, дощі і грози накриють практично всю Україну. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Так, за словами синоптиків, 16 вересня слід очікувати мінливу хмарність. На Лівобережжі короткочасні дощі, місцями грози. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура 17-22°, у південних, східних областях та на Закарпатті до 25°".

У Києві в неділю буде без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура близько 20°. Опадів вдень не слід очікувати і в Київській області. Температура 17-22°.

На понеділок-вівторок 17-18 вересня синоптики прогнозують на території України невелику хмарність без опадів. Вітер північно-західний з переходом у західних та північних областях на південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 7-12°, 17 вересня у південній частині 10-15°, вдень - 18-23°, 18 вересня у західних та Одеській областях до 25°.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

у Києві та області У ці дні опади не передбачаються. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 7-12°, вдень 18-23°.

19-20 вересня в Україні без опадів. Температура вночі 8-14°, на узбережжі морів до 16°, вдень - 20-26°.

На Київщині синоптики прогнозують вночі 9-14°, вдень 20-25°.

Варто відзначити, національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) попереджає, що величезна діра в сонячній короні може стати передвісником найбільшої сонячної грози за останні кілька років. Крім того, сонячна активність може вплинути не тільки на здоров'я людей, але і спровокувати збої в роботі багатьох приладів, у тому числі зв'язку.

Вчені заспокоюють, що серйозних катаклізмів чекати не варто, проте наслідки для техніки і більшості населення планети все-таки будуть, навіть незважаючи на те, що Сонце знаходиться не на піку активності.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі попередили громадян про можливе погіршення самопочуття у зв'язку з погодними умовами. Так, згідно графіку ефективної температури за показником Миссенарда, в Україні на вихідних, 15-16 вересня, очікуються субкомфортные погодні умови.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 15 вересня, стало відомо про те, що незважаючи на складну ситуацію з енергозабезпеченням, "Київтеплоенерго" нарешті завершує підготовку столиці до зимового періоду.

Також Знай.uа" писав, цієї осені в Україні перші заморозки у повітрі очікуються у другій і третій декадах вересня, а саме в гірських районах.