В найближчому майбутньому на українців, які виїжджають на заробітки в Польщу, чекають зміни. На цей раз приємні.

Як повідомляє портал Рolitekaпро це розповів Василь Воскобійник - президент Всеукраїнської асоціації компаній міжнародного працевлаштування. Все тому, що український працівник стає все більш затребуваним на європейському ринку праці.

Воскобійник нагадав, що німецький уряд розглядає питання про спрощення умов працевлаштування для громадян, чиї країни не входять до складу Європейського союзу. Зокрема, якщо документ таки ухвалять, роботодавці більше не будуть зобов'язані спочатку пропонувати вакансії громадянам Німеччини, і тільки потім іноземцям. Крім цього, заробітчани матимуть можливість спочатку оформити документи, приїхати у країну, і вже після цього починати пошуки роботи у відповідності зі своєю кваліфікацією.

Експерт вважає, що немає ні найменшого сумніву, що українські працівники почнуть масово використовувати можливість податися до Німеччини.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"У разі, якщо Німеччина відкриє свій ринок праці для українців, відбудуться різкі зміни з перевагами наших трудових мігрантів. Можна прогнозувати, що половина, якщо не більше українців, які зараз працюють у Польщі, переїдуть на роботу в Німеччину. Там вони зможуть заробити в 2-3 рази більше порівняно з Польщею. Також нова хвиля трудових мігрантів поїде з України на роботу в Німеччину. Соціологія показує, що саме Німеччина посідає перше місце в перевагах українців по роботі. Туди хочуть поїхати 37% наших співвітчизників", — сказав Воскобойников.

Разом з тим експерт відзначив, що цей процес обов'язково позначиться і на польських роботодавцях, які будуть змушені підвищувати зарплати і соціальні стандарти, аби хоч якось утримати працьовитих українців.

"За такого розвитку подій у Польщі утворюється великий дефіцит працівників, і польським роботодавцям доведеться підвищувати зарплати і соціальні стандарти для українських трудових мігрантів, тому що замінити кимось іншим таку масу працюючих не буде представлятися можливим. Природно, що і в Україні стане ще складніше знайти якісного фахівця: працюючи в Німеччині, можна отримувати на місяць до 2000 євро на некваліфікованій роботі, а фахівець може заробити в 5-6 разів більше ніж удома", — уклав Воскобійник.

Нагадаємо, скільки коштують знання і сили українців в Польщі.

Як повідомляв "Знай. ua" Німеччина розкрила обійми українським заробітчанам, все стало набагато простіше. Німецька влада відчуває дефіцит на ринку праці.

Також "Знай. ua" писав, що топова країна відкриває двері перед заробітчанами, Україна може спорожніти. Це питання залишається відкритим протягом багатьох місяців.