Рупори Кремля разом із брехливими пропагандистами сепаратистів активно поширюють інформацію, що у "ДНР" затримали "агента СБУ" Олександра Погорєлова, який нібито вбив ватажка бойовиків Олександра Захарченка.
Так, зокрема, російські ЗМІ розповсюджують відео з допитом Погорєлова, на якому він "зізнається" у співпраці СБУ.

Журналіст Денис Казанський викрив на брехні терористів "ДНР" щодо вбивці Захарченка. Про це він повідомив у своєму блозі для "Обозревателя".

Казанський зазначив, що в той час, як Погорєлов на камери "зізнався" в отриманні від СБУ вибухівки для вбивства Захарченка, він уже рік перебував "на підвалі" бойовиків.


"Правда, є одна маленька деталь. В Google за 5 хвилин можна знайти ім'я Олександра Погорєлова, якого бойовики "ДНР" схопили на блокпосту в Оленівці ще в листопаді 2017 року. Тобто майже за рік до вбивства Захарченка. Тоді сестра Погорєлова у всіх соцмережах давала оголошення про те, що він пропав в Оленівці і не виходить на зв'язок. І ось тепер, через два тижні після вбивства Захарченка, бідолаху витягли з підвалу і змусили зізнаватися, що він страшний терорист, який закладав вибухівку", – зазначив Казанський.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Сестра Погорєлова про його розшук повідомила ще в листопаді 2017 року:

Журналіст зіронізував, що Кремлівські посіпаки з "ДНР" навіть Google не вміють користуватися, щоб "вибрати на роль "терориста" когось не засвіченого рік тому", іронізує Денис Казанський.

"Ахахаха, це ще крутіше, ніж британська історія зі шпигунами-гомосєками. Втім, інакше й бути не могло. Якщо в Британію відправляють таких дегенератів, то залишається тільки здогадуватися, які працюють у Донецьку. Але якщо серйозно, нічого смішного, звичайно, немає. В "ДНР" хоч і ідіоти, але людину катують вони цілком реальну, – додав Казанський.

Нагадаємо, один із російських телеканалів опублікував кадри допиту Олександра Погорєлова, на яких він розповідає, як його в 2014 році нібито завербувала контррозвідка СБУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Денис Пушилін похвалився затриманням нібито вбивці колишнього ватажка "ДНР" Захарченка.

Також "Знай.ua" писав, що у "ДНР" триває зачистка людей ліквідованого Захарченка.