Окупаційна влада "Донецької народної республіки" заарештувала чергового соратника ліквідованого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, командувача "республіканської гвардії" Івана Кондратова. Про це повідомив прокремлівський журналіст Олександр Чаленко на своїй сторінці в Facebook.

Так, за словами Чаленко, заарештованого терориста звинуватили у "вбивствах, грабежі та контрабанді".

"14 вересня вночі в Донецьку був заарештований відомий командир Ваня Руский. Я навесні 2015 року брав у нього інтерв'ю. Його мені як інтерв'юйованого порекомендував тоді Олександр Захарченко. Ваня Руский був тоді командиром республіканської гвардії. Пам'ятаю його стіл і приймальню – скрізь на столах стояли тарілки з тістечками", — написав Чаленко.

Інформацію про арешт соратника Захарченка підтвердили і поширили також сепаратистські Telegram-канали. Вони зазначають, що разом з "Руским" були заарештовані його соратники, інші бойовики. "На них доведені чотири вбивства і ще щось по дрібницях", - повідомили окупанти.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як відомо, війна за "трон" у псевдореспубліці почалася в перший же день після вибуху, в якому загинув ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Новопризначений керівник терористів Денис Пушилін відразу ж почав прибирати з посад соратників вбитого і ставити на посади своїх людей. Також стало відомо, що колишнім так званим віце-прем'єрам "ДНР" Дмитру Трапезникову і Олександру Тимофєєву "нова влада" заборонила в'їзд на окуповані ними території.

Раніше повідомлялося, що бойовики вигадали і показали чергового "вбивцю" Захарченко. Бойовики "ДНР" оголосили в розшук нового підозрюваного у вбивстві їх ватажка. За оприлюдненим фото неможливо назвати ні приблизний вік "підозрюваного", ні зріст, ні колір очей і волосся, взагалі толком нічого не можна сказати про його зовнішні прикмети. А вся його "провина" полягає лише в тому, що 31 серпня 2018 року цей чоловік перебував у кафе, де був вибух, в якому загинув Захарченко.

Нагадаємо, російський політолог назвав замовника вбивства Захарченка.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що YouTube помстився Захарченку за українців в день його похорону.

Також портал "Знай.uа" писав, що після вбивства Захарченко окупований Донецьк захлиснули масові затримання.