На засіданні Радбезу ООН представник США Ніккі Хейлі заявила, що Російська Федерація стала перепоною на шляху посилення міжнародних санкцій проти Північної Кореї.

Про це стало відомо завдяки прямій трансляції засідання на YouTube-каналі ООН.

Відомо, що Хейлі заявила: "Коли Північна Корея ліквідувала Кім Чен Нама (брата Кім Чен Ина - ред.) з допомогою смертельного нервово-паралітичної агента VX, Сполучені Штати наполягали на посиленні контролю ООН над попаданням в КНДР хімічної і біологічної зброї. Росія погодилася з нами на засіданні Радбезу. Але щось змінилося, і через деякий час РФ заблокувала рішення комітету з санкцій, який оновлював санкційний перелік 12-річної давності. Цей список був вкрай важливий для запобігання попадання до Північної Кореї матеріалів, необхідних для виробництва зброї масового знищення".

Марія Захарова
Марія Захарова

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

А ось російське агентство ТАСС стверджувало, ніби Хейлі сказала, що вбивство Кім Чен Нама за допомогою речовини VX сталося "при сприянні Росії, яка передавала біологічні речовини Північній Кореї".

Кім чен Ин
Кім чен Ин

Агентство зняло новину зі стрічки, проте її встигли передрукувати десятки російських ЗМІ.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова відреагувала на переклад ТАСС у своєму Facebook: "По всій видимості, наближаємося до розгадки вбивства Кеннеді".

Потім Захарова оновила статус, привівши промову Хейлі дослівно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий своїм пропагандистським підтекстом російський ресурс "Зірка" осоромився через невдалу цитату про одіозну представницю Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової. Головним посилом повідомлення стала фраза "дірява шлюпка Захарова". Помилку рупорів Кремля відразу ж помітили в мережі.

Варто нагадати, що український журналіст Роман Цимбалюк змусив офіційного представника Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову безглуздо виправдовуватися за вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Питання українського репортера загнало дипломата країни-агресора в глухий кут.

Нагадаємо, Захарова виконала найганебніший танець у своєму житті.

Як повідомляв Знай.uа Захарова "спаплюжила" Кобзона дивною позою.

Знай.uа писав, мережа вибухнула від дивного привітання Захарової.