Скандально відомий московський піп Всеволод Чаплін продовжує розпалювання війни. Він вважає, що Росія повинна "врятувати" українців, і при цьому не боятися Заходу.

Священик Російської православної церкви Всеволод Чаплін опублікував на своїй сторінці в соцмережі скандальний пост в стилі путінських пропагандистів. У своїй публікації московський піп наводить слова радника Путіна Сергія Глазьєва, який назвав стратегічною помилкою відмову від звільнення всієї історичної "Новоросії". Мова йде про захоплення українських територій в 2014 році.

"Ми повинні були звільнити весь Південний Схід. Чому не звільнили? Я думаю, це результат західної провокації. Західні лідери дали зрозуміти нашому керівництву, що вони визнають Крим російським. Але якщо Російська весна продовжуватися і інші регіони будуть приєднуватися до Росії, буде світова війна. Це був блеф", - заявив Глазьєв.

На думку Чапліна, війна заради миру – це хороша тактика і він не розуміє, чому є люди, які проти неї. Зокрема, ті, які бояться дій Заходу. Він також нагадав про рішення імператора Миколи II вступити в Першу світову війну.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

«Досі бояться конфлікту з Заходом? Він може блефувати скільки завгодно – але навіть якщо зважитися на велику війну, ми отримуємо вічне життя, а вони пекло. Що втрачати? Треба, нарешті, згадати краще діяння Імператора Миколи Олександровича - вступ у Першу світову війну. Воно показує: честь і захист ближніх - набагато важливіше земного життя. Зворотна логіка безглузда й страшна. Сьогодні цю логіку потрібно зовсім відкинути», - заявив священик.

Зазначимо, що раніше пропагандист Кремля Всеволод Чаплін називав доцільним вторгнення Росії на українську територію. Він заявляв, що цар Микола II врятував Сербію від знищення, а тепер Росія рятує українців.

Нагажаємо, головний піп Путіна пообіцяв криваві розбірки з-за Томосу для України.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українці швидко поставили діагноз путінським попам.

Також "Знай.uа" писав, що слідом за Україною Білорусь готується до бунту проти московських попів.