Громадськість активно обговорює інформацію про те, що з 1 листопада українці не зможуть оформити договори дарування майна або можуть втратити свої спадкові права.

Пояснив усі нюанси та заспокоїв народ начальник Головного територіального управління юстиції в місті Києві Станіслав Куценко, - пише "sud.ua".

Так, згідно постанови уряду, суб'єкти оціночної діяльності мають право визначати оціночну вартість рухомого і нерухомого майна.

Нерухомість

За словами Станіслава Куценка, поширена інформація не повною мірою відповідає дійсності.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зазначене настільки збентежило громадськість, що громадяни, не вдаючись в подробиці, активно її поширюють вже кілька років поспіль. Ця "новина" не відповідає дійсності й заснована на спотвореної інформації", — сказав Куценко.

Спадщина

Мова йшла про те, що нібито згідно з постановою Кабінету міністрів України від 04.03.2013 №231 "Деякі питання проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства", як підкреслив спеціаліст, скасована та вже давно визнана незаконною.

Нотаріус, документи

"По-перше, слід зазначити, що наявність оціночної вартості майна необхідно у випадках оподаткування фізичних осіб згідно з Податковим кодексом України та з метою встановлення ставок державного мита при вчиненні нотаріальних дій", - додав Куценко.

Як додав спеціаліст, на сьогоднішній день в українців немає перешкод щодо оформлення спадщини чи договорів дарування.

Дивіться: Як отримати спадщину за заповітом

Нагадаємо, в Україні почастішали квартирні афери. Спеціалісти розповіли, як уберегти своє майно та не стати жертвою незаконних махінацій на ринку нерухомості.

Як повідомляв Знай.ua, скандальний столичний забудовник "Київміськбуд-2" викинув на вулицю півсотні сімей.

Також Знай.ua писав, що українцям почнуть роздавати житло. Військові,я кі покинули окуповані території Донбасу й анексованого Криму, за новим законом, мають право отримати квартиру від держави.