Ця новина сколихнула мережу не на жарт. Стало відомо, що колишніх працівників "Київміськбуду-2" змушують виїхати з гуртожитку, в якому вони прожили чималу кількість років. Детально про це розповів 24 канал.

Як повідомляє джерело, цей випадок зачепив близько 30 сімей. До того ж, останні сім днів вони живуть без води.

забудова

Як відомо, сам гуртожиток розрахований на 150 квартир по вулиці Польовій у Солом'янському районі столиці. Частину квартир "Київміськубуд" здавав в оренду – більшість з них уже змусили звільнити.

Не дивлячись на тиск влади, 40 зареєстрованих тут сімей все ще тримають оборону. Варто додати, що самі мешканці це колишні співробітники будівельної компанії, які потрапили під скорочення. В майбутньому мешканці планували приватизувати житло, однак, їхнім планам не судилося збутись.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

забудова

Ще в серпні мешканцям наказали звільнити гуртожиток через те, що його нібито планували здати на реконструкцію. Майже одразу після цього приїхала бурова машина – брати проби ґрунту. І з нею - тітушки, які захищали техніку від протестувальників.

Одна із мешканок гуртожитка Катерина Гречкосій додала:

Після училища нас направили сюди, поселились і відповідно в "Київміськбуд-2"пішли на роботу. Ми акції купляли, ми ваучери вносили всією сім'єю, бо все ж розкрадене, нема зараз нічого.

Наразі компанія пропонує людям перебратися в інший гуртожиток на Туполева. З меншим метражем і без реєстрації – лише з договором на проживання упродовж року.

Крім того, образливим є те, що мешканцям не допомогли ні звернення, ні перекриття дороги, тому зрештою пішли скаржитися меру. Проте "Київміськбуд" – приватна компанія, людей виселяють одразу з десяти грутожитків, щоб на тому місці звести новобудови, тому останнє слово повинна сказати Феміда.

забудова

Як додав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв:

"Вони дійсно мають намір будуватися на базі тих площ, які вони мають. Найбільш гостра проблема на Польовій , тому що там сам "Київміськбуд-2" відключив комунікації. Ми до цього жодного відношення не маємо. Вони мають повноваження включати-виключати – це їх власність".

Один за одним мешканців гуртожитку тим часом викликають до суду - на виселення. Після втручання журналістів та мера їм відновили водопостачання. І знову запросили до міськради – шукати вирішення проблеми.

Поки що невідомо, як люди будуть вирішувати цю біду.

Нагадаємо, днями українські ЗМІ показали жахливий стан студентських гуртожитків в національному університеті культури і мистецтв. Не так давно тут почалося заселення студентів. Батькам не дали побачити умови в яких будуть жити їхні діти. Так як, пропускають тільки студентів, що живуть там.

Як повідомляв Znaj.ua, кримінальні провадження щодо комунальних структур України якщо не рідкість, то принаймні не часто завершуються справедливо. Втім, нещодавно Головне управління Національної поліції столиці почало розслідувати незаконні оборудки на тендерах КП "Київпастранс".

Також Znaj.ua писав про те, що з кінця наступного року ділянка на трасі "Київ-Одеса" (дорога М-05) стане платною.