ПАТ "Укрзалізниця" має намір скоротити персонал. Згідно офіційних даних, під "зачистку" штату підпадають тисячі співробітників: кількість зменшать з 266 тисячі до 170-175 тисяч осіб.


Скорочення в "Укрзалізниці"

Укрзалізниця
Укрзалізниця


Виправдовують таке рішення "необхідністю оптимізації" інфраструктури. Відповідну заяву форуму Європейської бізнес-асоціації сказав директор з економіки та фінансів ПАТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев:

"У нас на сьогодні працюють 266 тис. чоловік, або 2,5% працездатного населення України. Штат залежить від роздутої інфраструктури. Її оптимізація скоротила б штаб до 170-175 тис. людей, але ми маємо розуміти, що тоді інша частина людей піде на вулицю, потрапить на ринок, на якому не дуже хороший рівень працевлаштування", - прокоментував Рязанцев.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Укрзалізниця
Укрзалізниця


За його словами, одне з ключових завдань Укрзалізниці на сьогодні - оптимізація надлишкової інфраструктури.

Укрзалізниця
Укрзалізниця

"49% залізничного полотна перевозить 1,1% вантажів, а 53% вантажних станцій навантажують-розвантажують менше 3% всього вантажопотоку. У радянські часи ми возили 1 млрд тонн, зараз ми возимо втричі менше, а інфраструктура та сама", - підсумував чиновник.


Дивіться: Укрзалізниця: монополія на швидкість


Нагадаємо, експерти підбили підсумки роботи очільника "УЗ" Євгена Кравцова та опублікували список невиконаних ним обіцянок.
Як повідомляв Знай.ua, стало відомо, скільки коштуватиме Україні Hyperloop.
Також Знай.ua писав, "УЗ" має намір ліквідувати міжміські електрички.