Екс-заступник Міністра інфраструктури Євген Кравцов виконує обов'язки керівника "Укрзалізниці" більше року. ГО "Zалізниця без коррупції" нагадала українцям про невиконані обіцянки Кравцова за цей рік.

Корупція

Ще в першому інтерв'ю Кравцов заговорив про необхідність створення незалежного антикорупційного органу – "комплаєнс-офісу", рішення про формування якого було прийнято ще в березні 2016-го. Цікаво, що залізниця мало не з десяток разів анонсувала старт цієї реформи, проте за три роки "комплаєнс-офіс" так і не створили.

Зате наслідки відсутності зрушень вражають: один з членів правління УЗ отримав відразу 36 адмінпротоколів від НАЗК за ухилення від декларування доходів.

Автоматизований розподіл вагонів

Розробляти програмне забезпечення доручили ТОВ "НВП "ТМССофт" – лідеру за отримання контрактів на обслуговування залізниці.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Минув рік – і залізниця відмовилася від системи... За даними ЦТС, на початку червня 2018-го її припинили використовувати саме через проблеми з програмним забезпеченням.

Йдемо до виробника

"Відходимо від практики закупівель через "три руки". Доручив філії "Центр забезпечення виробництва" призупинити процедуру закупівлі стрілочних переводів і запасних частин, що набула суспільного резонансу", – написав Кравцов в Facebook.

Відходимо від практики закупівель через «три руки». Доручив філії «Центр забезпечення виробництва» зупинити процедуру...

Posted by Євген Кравцов on Monday, 25 June 2018

За словами керівника УЗ, рішення про розірвання договорів із посередниками, в яких НАБУ побачила накрутку ціни на 35-40%, керівництво філії має прийняти протягом декількох днів.

Так, вже за тиждень залізниця підписала всі договори з прокладкою ТОВ "Крендлз" на поставку комплектів стрілочних перекладів! І ні один із договорів, за даними системи ProZorro, так і не розірвали...

Корабель-привид

4 роки на балансі "Укрзалізниці"– 2 вантажних порома, які повинні були б забезпечити контейнерні перевезення Чорним морем і з'єднання Азії з Європою через Україну.

Однак Кравцов аж 2 рази "запускав" їх у роботу. НАБУ з'ясувало, що закуплене для поромів раніше паливо на 100 млн гривень загадковим чином зникло.

Нагадаємо, Укрзалізниця знову підніме ціни.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україну прибув перший локомотив General Electric "Тризуб".

Також портал Знай.uа писав, що через закриття транспортного сполучення з Росією Україна не зазнає матеріальних збитків.