Не так давно на Волині стався грандіозний скандал через те, що священик відмовився відспівати дівчинку, охрещену в Українській православній церкві Київського патріархату. Свою думку з цього приводу висловив протоієрей Руської православної церкви.

Так скандально відомий московський піп Всеволод Чаплін підтримує волинського священика, і заявляє, що відспівувати таких людей — блюзнірство.

Таку бурхливу приголомшливу реакцію російського попа викликала обіцянка губернатора Волинської області Олександра Савченко розібратися в кричущому випадку і притягнути до відповідальності духовенство, яке так жорстоко обійшлася з маленькою дитиною.

До того ж, український чиновник розлютив Чапліна фразою про те, що стався скандал ще раз підтверджує необхідність надання Україні Томосу. Свою аморальну точку зору з цього приводу одіозний священик РПЦ висловив в Telegram-каналі "Православна політика".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

"Справжня християнська мораль дуже проста: не входять в Царство Боже ті, хто не належать до істинної церкви. Відспівувати їх — блюзнірство. Альтернативний погляд якраз аморальний і в корені суперечить вченню Христа. Але саме цей погляд стоїть за томосошукачами. Причому "євроінтегратори" порушують навіть базовий принцип європейського права, що стосується релігії: кожна громада віруючих має право сама вирішувати, за кого і як їй молитися. Причому губернатор-обновленец загрожує репресіями. Європа, звичайно, промовчить — це ж, з її точки зору, "наш сучий син", — недозволено висловився Чаплін у властивій йому цинічній манері.

Варто відзначити, Всеволод Чаплін продовжує розпалювання війни. Він вважає, що Росія повинна "врятувати" українців, і при цьому не боятися Заходу.

Священик Російської православної церкви Всеволод Чаплін опублікував на своїй сторінці в соцмережі скандальний пост в стилі путінських пропагандистів. У своїй публікації московський піп наводить слова радника Путіна Сергія Глазьєва, який назвав стратегічною помилкою відмову від звільнення всієї історичної "Новоросії". Мова йде про захоплення українських територій в 2014 році.

Нагадаємо, митрополит Павло (Лебідь) пригрозив українцям “божим прокляттям”, Господь покарає українців, якщо Київський патріархат заявить про свої наміри повернути монастир з Московського патріархату під своє керівництво.

Як повідомляв портал "Знай.uа", днями Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив глибоку впевненість у тому, що Україна найближчим часом отримає Томос про автокефалію УПЦ.

Також "Знай.uа" писав, надання Томосу про автокефалію Україні останнім часом хвилює всіх – постійні суперечки з РПЦ, візити патріархів в Константинополь і багато іншого. Свою думку з цього приводу висловив і відомий гуморист, шоумен Сергій Притула.