За 8 місяців 2018 року послугами пасажирського транспорту скористалися на 2,3% менше людей, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані Держстатистики.

Зокрема у відомстві розповіли, що загальний пасажирообіг у громадському транспорті значно зменшився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"У січні-серпні 2018 року всіма видами транспорту виконаний пасажирооборот в обсязі 69,2 млрд.пас.км, що на 5% від обсягу січня-серпня 2017 року. При цьому послугами пасажирського транспорту скористалися 2 млрд 983,9 млн пасажирів, що на 2,3% менше обсягу січня-серпня 2017 року", - повідомили в Держстаті.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що раніше директора департаменту промислової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олександра Черних розповів, що через низьку енергоефективность Україна щодня втрачає 100 млн грн. У рік - це майже 1,5 мільярда доларів США.

"Є думка, що ми є країною з досить холодним кліматом, тому у нас витрати електроенергії великі порівняно з країнами з теплим кліматом. Але чомусь в північних країнах, де клімат не є м'яким, енергоефективність підприємств значно вища. За оцінками енергетиків, втрати енергії через низьку енергоефективность становлять 100 млн грн в день. Це $1,5 млрд на рік, що дорівнює одному траншу МВФ", - заявив він.

Вирішенням цієї проблеми має стати Фонд енергоефективності, який до кінця року повинні разробити в Україні. Паралельно буде працювати програма з енергоефективності IQ-енерджі від ЄБРР і урядова програма "теплих кредитів".

Крім того варто відзначити, що вУкраїні від початку року проїзд в громадському транспорті подорожчав у 16 обласних центрах. У різних містах подорожчання склало від 30% до 100%.

В опублікованому документі підкреслюється, що вартість квитків у громадському транспорті зросла через подорожчання електроенергії за формулою Роттердам +.

Так, у Києві і Дніпрі підвищення на окремі види електротранспорту досягло 100%. Проїзд в столичному трамваї і тролейбусі подорожчав з 4 до 8 грн. А вартість жетона метро у Дніпрі збільшилася з 2 до 4 грн.

В асоціації підкреслюють, що електроенергія становить 20% -25% собівартості електротранспорту.

"Згідно з розрахунками сайту Роттердам+, переплата за проїзд в столичному електротранспорті становить 25 копійок з кожного квитка. Річна переплата за цією формулою для середньостатистичного споживача досягне 183,6 грн", - йдеться в звіті.

У Києві змінять ціни на проїзд у громадському транспорті

Нагадаємо, у Києві зміняться маршрути громадського транспорту.

Як повідомляв "Знай.ua", громадський транспорт Києва змінює графік роботи.

Також "Знай.ua" писав, що блогер показав у цифрах, як будуть знищувати українців.