Після візиту місії МВФ до Кива на українців, окрім підвищення ціни на газ, очікує іще один неприємний сюрприз.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, днями заявили про необхідність підвищення цін на електроенергію.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

У підприємстві стверджують, що наразі в Україні тариф для населення покриває лише 50% собівартості електроенергії. Зокрема на цьому під час прес-конференції наголосив член НКРЕКП Дмитро Коваленко, розповідають журналісти.

"Болючим питанням нового ринку електроенергії є перехресне субсидіювання. На сьогодні 50% вартості електричної енергії відшкодовується споживачами. Це вкрай низький рівень", - зазначив Коваленко.

Експерт наголосив, що ця проблема може бути вирішена лише одним шляхом: за рахунок одночасного ухвалення рішення про підвищення тарифу на електроенергію для населення і запровадження дієвої системи субсидій.

"Це питання є надзвичайно болючим для всієї країни, однак необхідним для впровадження нового ринку", - резюмував він.

Нагадаємо, заява нардепа Сергія Лещенка про підвищення тарифів для теплової генерації з 1 жовтня і зростанні ціни на електроенергію для українців не відповідає дійсності.

Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Про це повідомила глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Оксана Кривенко під час прес-конференції.


Як повідомляв Знай.ua, вартість послуг обленерго підніметься вже з жовтня цього року.

Підвищення тарифов на електрику пов'язано зі збільшенням фонду оплати праці працівників обленерго.

Вимкнули світло
Вимкнули світло

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг вирішила підвищити тарифи на розподіл і постачання електричної енергії для низки обленерго у зв'язку зі збільшенням фонду оплати праці. Підвищення тарифів набуде чинності з 1 жовтня 2018 року. Про це повідомляє Уніан.

Згідно з текстом документа, тариф Київобленерго на розподіл електроенергії для споживачів першого класу напруги (35 кВ і вище) зросте на 4,82% - до 20,23 гривні за МВт-год, а для споживачів другого класу напруги (менше 35 кВ) – на 7,59% - до 163,91 гривні за МВт-год.


Також Знай.ua писав про те, що через низьку енергоефективность Україна щодня втрачає 100 млн грн.