Вартість послуг обленерго підніметься вже з жовтня цього року. Підвищення тарифов на електрику пов'язано зі збільшенням фонду оплати праці працівників обленерго.

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг вирішила підвищити тарифи на розподіл і постачання електричної енергії для низки обленерго у зв'язку зі збільшенням фонду оплати праці. Підвищення тарифів набуде чинності з 1 жовтня 2018 року. Про це повідомляє Уніан.

Згідно з текстом документа, тариф Київобленерго на розподіл електроенергії для споживачів першого класу напруги (35 кВ і вище) зросте на 4,82% - до 20,23 гривні за МВт-год, а для споживачів другого класу напруги (менше 35 кВ) – на 7,59% - до 163,91 гривні за МВт-год.

Тариф компанії на постачання електроенергії з 1 жовтня для першої групи споживачів зросте до 7,44 гривні за МВт-год (+11,38%), а для другої групи – до 37,18 гривні за МВт-год (+11,28%).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Треба сказати, що Національна комісія, яка виступає регулятором тарифів, вже переглянула вартість послуг для близько 30 енергопостачальних компаній країни. Це дозволить забезпечити середнє зростання зарплат для працівників українських обленерго майже на 10%.

Раніше повідомлялося, що ціна на газ виявиться найбільшим шоком для українців. Чергового стрибка ціни на газ не уникнути. Українцям назвали цифри, які багатьох шокують і просто перетворять у комунальних рабів. Наприклад, для опалення невеликого будинку взимку, необхідно мінімум 300 кубометрів газу.

За нинішніми тарифами господарям доведеться заплатити більше двох тисяч гривень. Звернемо увагу, що зараз чиновники говорять про те, щоб підвищити ціну на газ ще на чверть і таким чином за 300 кубометрів ми заплатимо понад 2600 гривень. Втім, за словами експертів, це тільки початок і, ймовірно, самий оптимістичний прогноз. Однак і він викликає шок в українців.

Нагадаємо, Укрпошта підвищила тарифи до небес і це не межа.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що стало відомо, чому влада відбере субсидії в українців.

Також портал "Знай.uа" писав, що комунальні борги будуть вибивати по-новому.