Через низьку енергоефективность Україна щодня втрачає 100 млн грн. У рік - це майже 1,5 мільярда доларів США. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на директора департаменту промислової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі Олександра Черних.

"Є думка, що ми є країною з досить холодним кліматом, тому у нас витрати електроенергії великі порівняно з країнами з теплим кліматом. Але чомусь в північних країнах, де клімат не є м'яким, енергоефективність підприємств значно вища. За оцінками енергетиків, втрати енергії через низьку енергоефективность становлять 100 млн грн в день. Це $1,5 млрд на рік, що дорівнює одному траншу МВФ", - заявив він.

Підвищення тарифів на комунальні послуги
Підвищення тарифів на комунальні послуги

Вирішенням цієї проблеми має стати Фонд енергоефективності, який до кінця року повинні разробити в Україні. Паралельно буде працювати програма з енергоефективності IQ-енерджі від ЄБРР і урядова програма "теплих кредитів".

Раніше повідомлялося, що КМДА прогнозує, що відновлення гарячого водопостачання буде вже в кінці вересня. Про це заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає 112 канал.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Він заявив, що всі необхідні рішення вже прийняті і затримка тільки за публікацією постанови Кабміну в офіційній пресі.

Гаряча вода
Гаряча вода

"Я прогнозував би так. Сьогодні чергова віха, яку ми очікуємо, - це публікація постанови Кабінету міністрів, яка дозволяє провести фінансування. Чекаємо, що це буде цього тижня - четвер-п'ятниця. Після цього - процес розрахунків. І кінець вересня - це наш прогноз реалістичний, якщо не затягнеться ситуація з постановою Кабінету міністрів", - сказав Пантелєєв.

Нагадаємо, український уряд і представники Міжнародного валютного фонду обговорюють варіант запуску нової програми фінансової допомоги.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", підвищення тарифів на комунальні послуги здійснили таким чином, що чим більше українці економлять ЖКП, тим більше з них здеруть.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні з початку року проїзд у громадському транспорті подорожчав в 16 обласних центрах. У різних містах подорожчання склало від 30% до 100%.