На днях скандальний намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (Московський патріархат) митрополит Павло (Лебідь) пригрозив українцям "божим прокляттям". За що і потрапив в розділ "Чистилище" на сайті "Миротворець".

Підставою для внесення в базу стало відео на YouTube, де митрополит загрожує "божим прокляттям" тим, хто наважиться повернути Українській церкві Києво-Печерську Лавру.

У базу його записали під справжнім ім'ям - Петро Лебідь.

Так після шокуючого відеозвернення, ресурс вважає його антиукраїнським пропагандистом і противником незалежності українського православ'я.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомлялося, митрополит Павло пригрозив українцям "божим прокляттям", якщо Київський патріархат заявить про свої наміри повернути монастир з Московського патріархату під своє керівництво.

"Неприємно говорити про такі події, про такий рівень духовності…" — сказав він.

Митрополит також заявив: "Ми (УПЦ МП. – Ред.) не займаємося політичними атрибутами, ми не піднімаємо народ проти один одного". Він згадав і про процес отримання Україною автокефалії, підкресливши, що Константинополь нібито не має права приймати такі рішення.

На відеозвернення намісника Лаври також відреагував український політолог Олексій Голобуцький в особистому Telegram-каналі.

Він зазначив, що митрополит навіть озвучив "план" УПЦ КП з присвоєння лаври. Нібито 14 жовтня, на Покрову, "будуть знову захоплення святині московських центрів".

"Паша-Мерседес, відомий любов’ю до дорогих авто, оргій, а також як "настоятель Києво-Печерської лаври", погрожував "прокльонами до сьомого коліна "українцям за намір повернути в національну власність пам’ятки національної культури (Почаївської та Печерської лавр):"якщо ви розсудливі люди, ви не побажаєте своїм рідним прокляття божого", – заявив Голобуцький.

Нагадаємо, 17 вересня представник Вселенського патріарха Варфоломія архієпископ Данило Памфилийский із США провів зустріч з президентом України Петром Порошенком. Питання про надання автокефалії православної церкви в Україні вирішене.

Як повідомляв портал "Знай.uа", скандально відомий московський піп Всеволод Чаплін підтримує волинського священика, і заявляє, що відспівувати таких людей — блюзнірство.

Також "Знай.uа" писав, у мережі з'явилася інформація про те, що 18 вересня у Кропивницького на території Благовіщенського храму УПЦ відбулася зустріч групи байкерів з духовенством.