В наступному році українські пенсіонери нарешті зможуть жити на широку ногу і ні в чому собі не відмовляти. Ні в чому собі не відмовляти на 67 гривень з липня і на 74 гривні з грудня: саме на стільки уряд вирішив підняти пенсії у 2019-му.

Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті парламенту, а знайти її можна в проекті бюджету на рік.

В документі наголошується, що до січня прожитковий мінімум для українців, які втратили працездатність, становитиме аж 1497 гривень. На ці гроші доведеться жити півроку, а з 1 липня пенсіонери почнуть отримувати вже 1564 грн, ще 5 місяців згодом - готові? 1638 гривень. Тільки не помріть від щастя.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Раніше ми писали, що в 2019 році кількість субсидій для українців різко і стрімко скоротиться порівняно із 2018. Кабінет міністрів вирішив посилити вимоги до надання субсидій, і тепер більшість українців, які отримували пільги в минулі роки, будуть позбавлені права на субсидії. А крім цього, скорочення субсидій закладено в державний бюджет 2019.

Скандально відомий міністр-дієтолог Андрій Рева розповів, що субсидій стане менше через підвищення добробуту українців.

"Потреба в субсидіях буде меншою. Це пов'язано з підвищенням пенсій і заробітної плати. Сума коштів, яку виділять для субсидій, залежатиме від ціни на газ для населення."

Міністр соцполітики розповів, що уряд ще остаточно не вирішив, що робити з цифрами по субсидіях на майбутній рік.

Нагадаємо, українцям показали держбюджет-2019: зростання ВВП на 3%, інфляція - 7,4%.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" стало відомо, чому влада відбере субсидії в українців.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, хто і коли отримає на руки гроші за субсидії.