Українців вже досить довгий час турбує питання розмитнення авто на європейських номерах. Всі суперечки і обурення закінчуються масштабними протестами і порожніми обіцянками.

Проте з'явилися цікаві новини не тільки для власників "євроблях". В Україні водіям можуть дозволити керувати транспортним засобом без наявності прав. Про це пише "Обозреватель".

"Депутати хочуть спростити керування транспортним засобом шляхом скасування вимоги для громадян України мати водійське посвідчення, реєстраційний документ на транспортний засіб і страховий поліс. Ідентифікація водія поліцейським повинна здійснюватися на підставі усної інформації від нього", - повідомив автоюрист Володимир Караваєв на своїй сторінці в Facebook.

Водійські права

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Водій повинен буде "чітко і зрозуміло назвати своє прізвище, ім'я, по батькові, повну дату народження та/або номер договору страхування для перевірки поліцейським даних з відповідної бази".

"У разі, якщо водій цього не зробить - його очікує штраф у розмірі 425 грн. А якщо поліцейський буде не в змозі встановити особу (в тому числі через нечітку або незрозумілу мови) - водія можна затримати, провести особистий огляд, включаючи речі і документи, тимчасово затримати його транспортний засіб або відсторонити від керування транспортним засобом", - додав Караваєв.

Він також уточнив, що оскарження не припиняє дії поліцейського.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з наступної весни в Україні починаються масштабні ремонтні роботи, спрямовані на те, щоб зробити дороги безпечнішими. Про нинішній стан справ розповів Віктор Загреба - експерт з питань транспорту, радник глави Міністерства інфраструктури.

Варто нагадати, що питання автомобілів на євробляхах не втрачає своєї актуальності в Україні. Проте серед українців немає єдиної думки щодо цієї проблеми. Це, зокрема, засвідчила акція протесту, яка відбулася 19 вересня в Києві.

Автовласники протестували проти високих тарифів на розмитнення транспортних засобів в Україні. Також вони вимагали прийняття законопроектів 8487 і 8488, які повинні регулювати вартість на розмитнення.

Нагадаємо, у Києві слідом за Шулявським закриють ще один міст.

Як повідомляв Знай.uа розмитнення авто 2018: новий закон доб'є українців.

Знай.uа писав, геноцид водіїв: хто і як заробить на відеофіксації порушень.