Над тим, як отримати громадянство у Чехії ламають голови багато іноземців. Не є винятком і наші співгромадяни. Країна дуже приваблива для проживання.

В Чехії уряд підготував новий законопроект, згідно з яким громадяни інших країн, які самі народилися в Чехословаччині, або ж їхні батьки є вихідцями з цієї країни, зможуть отримати чеський паспорт за спрощеною процедурою. Це стосується і українців.

Про це повідомили з посиланням на джерела в чеському уряді видання tyden.cz.

Якщо проект буде прийнятий, то бажаючі отримати громадянство Чехії зможуть подати заяву, приклавши документ, що підтверджує дату та спосіб звільнення від чеської або чехословацького громадянства одного з батьків, а також бабусі чи дідуся.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Так згідно обговорюваного законопроекту, закарпатці зможуть отримати чеське громадянство, лише оформивши відповідну заяву.

Важливо, що знання чеської мови не є обов'язковою вимогою для отримання паспорта.

Варто відзначити, що з 1919 по 1939 роки Закарпаття входило до складу Чехословаччини, саме тому практично кожен другий житель регіону зможе претендувати на чеський паспорт за новою процедурою.

Нагадаємо, щороку з України з різних причин їде близько 1 мільйона чоловік. Цілі можуть бути різні: заробітки, ПМЖ, навчання, але факт залишається фактом: країну залишають багато людей і досить регулярно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з 2021 року жителям країн з безвізовим режимом за в'їзд в Європейський союз потрібно буде заплатити 7 євро сервісного збору.

Також "Знай.uа" писав, статистичні дані свідчать, що зараз в польських вузах навчається близько 40 тисяч українців, однак лише 5-10% з них планують повертатися після завершення навчання додому.