Президент Чехії Мілош Земан заявив, що Чехія повинна надати допомогу біженцям з України, а не з таких "культурно віддалених" регіонів, як Африка чи Близький Схід.

Про це повідомляє Радiо Свобода.

Виступаючи перед керівництвом та громадянами міста Їглава, Земан заявив, що, на його думку, вже найближчим часом може дійти до нової хвилі біженців з України.

Як заявив Земан, українським біженцям потрібно допомогти, і що "українці працьовиті і набагато ближче до нашої культури".

Проте приймати біженців з Близького Сходу за так званими квотами ЄС президент Чехії рішуче не згоден. На його думку, ці втікачі "далекі від чехів по культурі".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: У Польщі рекордна кількість українських студентів

"І хоча це зараз здається утопією, майбутнє може показати, чи не дійшло в нашій країні до створення терористичних осередків", - додав Земан.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ Чехії, за 8 місяців цього року притулку в Чехії попросили 990 іноземців. З цього числа найбільше заяв надійшло від українських громадян - 467, на другому місці громадяни Куби - 106 поданих заяв, і на третьому місці біженці з Сирії - від них надійшло лише 69 заяв про притулок у Чехії.

На думку оглядачів, така мала кількість поданих заяв від сирійських біженців підтверджує, що Чехія є для більшості з них не цільовою країною, а лише транзитною територією по дорозі на Захід Європи.

Раніше, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд домовилися про спільну позицію щодо розподілення біженців за квотами у країнах ЄС.

Як повідомлялося, президент Європейської Ради Дональд Туск закликав країни ЄС прийняти щонайменше 100 тис. біженців.