У Запорізькій області розгорівся гучний скандал, швидше за все через неуважність лікарів та простої людської безвідповідальності. В місті Бердянськ у виховательки місцевого дитячого садка виявили туберкульоз.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Бердянської міської ради.

З'явилася інформація, що після інциденту лікарі обстежують 181 вихованця та 17 працівників дошкільного закладу.

"Профілактичні заходи серед усіх, хто контактував з хворим, стосуватимуться 181 дитини та 17 дорослих - працівників установи. Будуть складені графіки обстеження. Всі ці заходи проводитимуться тільки в присутності батьків або законних представників дитини і на основі підписаної згоди. До речі, вже отримано 123 таких згоди", - заявили в бердянській міськраді.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Тернопільській області в селі Іване-Пусте сталася дуже страшна історія. Медики зафіксували у поселенні масове отруєння.

Лікарня

За повідомленнями місцевих ЗМІ, стало відомо, що місцеві жителі скаржаться на нудоту і запаморочення. Зі слів постраждалих стало ясно, що вони відчули дискомфорт відразу після того, як у їхньому селі літак окропив поле.

"250 жителів села Іване-Пусте Борщівського району звернулися у сільську амбулаторію з симптомами отруєння. 80 з них - діти", - повідомив лікар сімейної медицини амбулаторії села Іване-Пусте Володимир Буляк.

Варто нагадати, що медики Закарпаття б'ють на сполох, адже в останні дні в області спостерігається спалах небезпечної інфекції, що вже вклала на лікарняні ліжка десятки людей.

"Спалах" відбулося в одній із шкіл Мукачівського району, де відразу 18 учнів захворіли на кір. З-за інфекції освітній заклад було закрито, а навчальний процес призупинили на невизначений поки час.

Нагадаємо, в Україні заборонили популярний медичний препарат: що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа на межі епідемії: жертв ботулізму в Україні стало ще більше.

Знай.uа писав, названа найсмертоносніша хвороба у світі.