У неділю, 23 вересня, в Україні очікується різке погіршення погодних умов. Тільки на сході збережеться умовно тепла погода. При цьому по всій країні почнуться дощі, посилиться вітер і знизиться температура повітря.

Про це повідомляє відома народна синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"В більшості регіонів температура знизиться до 14-19 градусів, і тільки на сході збережеться тепла погода. Але ще сьогодні, 21 вересня, в Україні буде 24-28 градусів. Така погода утримається і в суботу, однак на захід вже добереться атмосферний фронт з похолоданням і дощами. В інших регіонах у суботу буде сухо й тепло, до 27 градусів. У неділю в Києві похолоднішає до 16-18 градусів", - написала Діденко.

Оце страхіття на прогностичній карті дощів - понеділок. Циклон зумовить сильні дощі на північному заході та Півночі...

Posted by Наталка Діденко on Friday, 21 September 2018

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Крім того, синоптик зазначила, що в столиці дощі можливі в ніч на неділю, а також у ранкові години. Вдень дощі підуть з Києва, але залишать там сильний вітер і холодне повітря.

Геомагнітна обстановка в Україні 23 вересня буде неспокійною — цілу добу вируватиме слабка магнітна буря, яка до півночі тільки посилиться.

Геомагнітна обстановка в Україні

Народний прогноз погоди на 23 вересня

В цей день про погоду судили по горобині. Якщо горобини у лісі багато — осінь буде дощовою, якщо ж мало — сухою. Багато ягід на горобині передбачає сувору зиму, тому і заготовляли тоді горобинний квас, щоб у великий холод лікувати простудні захворювання.

Нагадаємо, що зима, наближення якої поки що не відчувається, "освіжить" українців різкими похолоданнями. Правда, таких ривків буде декілька, а в цілому особливою суворістю зима відрізнятися не буде.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з 22 вересня очікується сильне похолодання, грози і дощі, місцями із мокрим снігом.

Також портал Знай.uа писав, що вже в перший тиждень жовтня нашу країну накриють заморозки і дощі. Жовтень планує бути не по-осінньому холодним місяцем.