Новоий закон про виплату аліментів та програма "Чужих дітей не буває" працює та показує гарні результати.

Про це розповів керівник головного територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко, - передає "Обозреватель".

За словами чиновника, за цей рік із боржників було стягнуто понад три мільярди гривень. З них майже половину від кінця серпня, коли набрав чинності другий пакет змін.

"Просто ми ввели чотири ключових обмеження. Це право виїзду за кордон, право керування транспортним засобом на термін від 3 до 6 місяців, це право на полювання, і право на використання мисливської зброї", - пояснив Куценко.

дитина

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він уточнив, що завдяки цим обмеженням кількість справ щодо несплати аліментів скоротилася майже на 50 тисяч.

"У нас перші випадки були ще в березні, коли по 100 тис. гривень приносили. У деяких відділах навіть вишиковувалися черги. Одна черга: боржники, а інша черга: отримувачі. Вони прямо на місці вирішували між собою питання, приходили до нашого виконавця і велику суму оплачували безпосередньо готівкою", - розповів чиновник.

гроші

Щодо змін, то у новому законі для злісних неплатників передбачена більша кількість годин для відправцювання на громадських роботах. Так тепер замість 225 годин боржники працюватимуть 460. Зароблені гроші держава спрямує на рахунки родин, перед якими є заборгованість.

Чиновник розповів, що по всій Україні на громадські роботи вже було відправлено в цілому півтори тисячі неплатників аліментів, з ниїх три десятки - у столиці.

Дивіться: Шоумен Антін Мухарський та скандал з несплатою аліметів

Нагадаємо, Антін мухарський добивається справедливості від українського законодавства щодо аліментів та побачень з дітьми.

Як раніше повідомляв Знай.ua, українці б'ють рекорди народжуваності, але не на батьківщині. Жінки масово відправляються до інших країн та заводять там сім'ї.

Раніше портал Знай.ua писав, що більшість українців змушені будуть мерзнути цієї зими, адже влада позбавила багатьох сімей субсидій.