Сервіс Numbeo склав рейтинг найбільш кримінальних міст світу. У цей список потрапили й українські мегаполіси – Київ, Харків і Львів. Київ посідає 130 місце в списку з індексом 47,9, Харків – 139 (46,77), Львів – 207 (39,92). Також був представлений і індекс безпеки: для Києва 52,1, для Харкова – 53,23, для Львова – 60,08.

Згідно з рейтингом, найбільш небезпечним містом світу є Сан-Педро-Сула в Гондурасі. У п'ятірку найбільш несприятливих населених пунктів також увійшли столиця Венесуели Каракас, місто Порт-Морсбі в Папуа – Новій Гвінеї, бразильська Форталеза і прибережне місто Дурбан в ПАР. Всього перелік складається з більш ніж 300 міст.

А ось найбезпечнішими містами експерти визнали Абу-Дабі (ОАЕ), Доху (Катар) Базель (Швейцарія).

Раніше повідомлялося, які злочини найчастіше вчиняються в Україні. Так, за даними Державної служби статистики, в першому півріччі 2018 року в нашій країні було зафіксовано понад 280 тисяч правопорушень. У минулому році за аналогічний період часу було скоєно 317 тисяч злочинів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Серед злочинів, скоєних в Україні 36.1% – це тяжкі та особливо тяжкі. Так, за перше півріччя було зафіксовано 817 умисних вбивств і замахів, 1125 насильницьких тілесних ушкоджень, 111 згвалтувань та спроб згвалтування. Також згадуються 133 тисячі крадіжок, понад 19 тисяч випадків шахрайства, майже 7 тисяч грабежів. 1800 разів був даний хабар і 1100 разів вчинений розбій.

Нагадаємо, раніше поліція оприлюднила дані про те, які райони Києва є самими кримінальними. Хоча правоохоронці пильнують спокій киян, все ж в українській столиці відбувається багато злочинів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що названо найбезпечніше місто України. У мережі оприлюднений топ найбезпечніших міст в країни.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні на одне місто-мільйонник стало менше.